[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σοβαρό ατύχημα στη Ντεϊτόνα
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Τουλάχιστον αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε ατύχημα σε αγώνα Nascar στη Ντεϊτόνα. Τραυματίστηκαν 28 άνθρωποι με δύο εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ατύχημα στον τελευταίο γύρο του σημαντικότερου αγώνα του πρωτάθληματος Nascar "Daytona 500" στην Καλιφόρνια.

Έντεκα αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε ατύχημα και επανέφεραν την ανησυχία για την ασφάλεια των θεατών και των διαγωνιζόμενων στη δημοφιλέστερη σειρά αγώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δεκατέσσερις τραυματίες νοσηλεύθηκαν στην πίστα και οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δύο εξ αυτών, ανάμεσα τους και ένα παιδί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στον τελευταίο γύρο ο Κάιλ Λάρσον (με το Νο32) εκτοξεύτηκε στα προστατευτικά μετά από μια σύγκρουση με τον Μπραντ Κεσελόφσκι (με το Νο22) με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του Λάρσον να διαλύεται. Μεγάλα θραύσματα, ο κινητήρας και δύο ελαστικά προσγειώθηκαν ανάμεσα στους θεατές.

Κανένας από τους οδηγούς δεν τραυματίστηκε, ενώ νικητής αναδείχθηκε ο Τόνι Στιούαρτ. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ντεϊτόνα αποτελεί τον τρόπο τραγωδίας στο Nascar.

Πριν από δώδεκα χρόνια το μεγαλύτερο όνομα στην ιστορία του σπορ, ο Ντέιλ Έρνχαρντ σκοτώθηκε σε δυστύχημα στον τελευταίο γύρο. Ο γιος του, Ντέιλ Έρνχαρντ τζούνιορ ήταν ένας από τους δώδεκα οδηγούς που ενεπλάκησαν στο ατύχημα.

Ο προστατευτικός φράχτης ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στις οβάλ πίστες μετά το θάνατο του Έρνχαρντ, το τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα στο Nascar.

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που τράβηξε θεατής και δείχνει τους θεατές να ασφυκτιούν από τον καπνό που έχει γεμίσει τις κερκίδες από τα φλεγόμενα αυτοκίνητα. Οι θεατές ζητούσαν βοήθεια και ένας εξ αυτών έβγαλε τη μπλούζα του για να βοηθήσει έναν τραυματία. που καθόταν κοντά του.





Γιώτα Κουνάλη

Πηγή: pathfinder

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for " Σοβαρό ατύχημα στη Ντεϊτόνα"

Leave a reply