[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Απολύσεις στο Δημόσιο
Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO


Πάνω από 6.000 θα φύγουν μέχρι τις αρχές Απριλίου. -25.000 απολύσεις μέσα στο 2013 και ενδεχομένως και άλλες το 2014. -Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση-Ποιοι αντιδρούν.


Το αδιέξοδο πλησιάζει για την κυβέρνηση Σαμαρά αφού η τρόικα θα ζητήσει νέα μέτρα.
Εκτός από τα έσοδα που έχουν καταρρεύσει και θα επιχειρηθεί να τονωθούν με ένα τσουνάμι φόρων στα ακίνητα αλλά και με τη μετακύλιση των ειδών πρώτης ανάγκης σε ένα υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, υπάρχει και η ανάγκη μείωσης των δαπανών.

Ο κύβος ερρίφθη και έχει γίνει πλέον αποδεκτή η λύση της απόλυσης υπαλλήλων από το δημόσιο.

Μέχρι τις αρχές Απριλίου η τρόικα έχει ζητήσει να απολυθούν 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι ενώ μέσα στο 2013 θα πρέπει να έχουν δει την πόρτα της εξόδου άλλοι 25.000. Το πρόγραμμα απολύσεων ενδέχεται να επεκταθεί και το 2014, αν εξακολουθήσει η υστέρηση στόχων.
Ο κ. Σαμαράς προσανατολίζεται σε αυτή τη λύση και έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τους κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλο.

Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι η επιβολή νέων φόρων και οι νέες περικοπές μισθών και συντάξεων αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που απειλεί να ανατινάξει τα πάντα.
Προσπαθεί να μειώσει την δύναμη αυτού του μείγματος και να μην γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Η μόνη λύση για να επιτευχθεί αυτό, είναι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι να ενεργοποιήσει το μηχανισμό του κοινωνικού αυτοματισμού, να στείλει το μήνυμα στις άλλες κοινωνικές ομάδες ότι αν δεν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι τότε θα επιβληθούν νέοι φόροι και θα γίνουν νέες περικοπές σε συντάξεις.
Ο Ευ.Βενιζέλος χλιαρά αλλά και ο Φ.Κουβέλης, πιο έντονα, αντιδρούν στις απολύσεις αλλά το Μαξίμου γνωρίζει ότι δεν έχουν περιθώρια επιλογών.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, γνωρίζουν ότι η πολιτική και εκλογική τους επιβίωση βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την κυβερνητική σταθερότητα και την επιτυχία του κυβερνητικού έργου.
Αν η κυβέρνηση πέσει, πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να επιβιώσουν στη νέα Βουλή που θα αναδειχθεί μέσα από εκλογές.

Πηγή: newsbomb

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Απολύσεις στο Δημόσιο"

Leave a reply