[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Πυροβόλησα τον Μπιν Λάντεν δύο φορές στο μέτωπο»
Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Ο «Εκτελεστής» του Οσάμα μπιν Λάντεν μιλά για τη στιγμή της επιδρομής


Ο αξιωματικός που ισχυρίζεται σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν μίλησε για πρώτη φορά για εκείνα τα λεπτά που ήρθε αντιμέτωπος με τον πλέον καταζητούμενο άνθρωπο στον πλανήτη και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι.

Ο «εκτελεστής» παρέθεσε συνέντευξη στο περιοδικό Esquire που θα δημοσιευτεί στο τεύχος Μαρτίου. Περιγράφει με τρομακτικές λεπτομέρειες τα δύο λεπτά «που άλλαξαν το ρου της ιστορίας» γράφει η Daily Mail.

Ο «Εκτελεστής» της εξαμελούς ομάδας ειδικών αποστολών, όπως αποκαλείται για λόγους προστασίας της οικογενείας του, αποκαλύπτει πώς η μονάδα του προετοιμαζόταν για την αποστολή και τη στιγμή ακριβώς που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον αρχηγό της Αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια της επιδρομής στο καταφύγιό του.

«Τον έχουμε. Αυτός είναι. Είναι έργο ζωής. Είμαι πολύ αισιόδοξη. Είναι 100% στον τρίτο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος στην Abbottabad» τους είχε πει τότε η γυναίκα πράκτορας της CIA που τους ενημέρωσε για την αποστολή στο Πακιστάν, εξομολογείται στη συνέντευξή του.

Η εξωτερική εμφάνιση του Μπιν Λάντεν τους εξέπληξε. Ήταν πιο ψηλός απ’ ό,τι περίμεναν, αδύνατος με ένα κοντό μούσι και ξυρισμένο κεφάλι. Κρατούσε μπροστά του τη σύζυγό του Amal για προστασία. Εκείνος δεν έβλεπε τίποτα γιατί επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι, όμως οι άνδρες της μονάδας παρακολουθούσαν τα πάντα μέσα από ειδικά γυαλιά νυχτερινής όρασης.

Ο «εκτελεστής» εξομολογείται ακόμη ότι φοβήθηκε ότι θα τους ανατίναζαν. «Δεν ξέρω αν η γυναίκα του είναι ντυμένη με γιλέκο με εκρηκτικά. Εκείνος έχει σε κοντινή απόσταση ένα όπλο. Αποτελεί απειλή. Πρέπει να του ρίξω στο κεφάλι έτσι ώστε να μην έχει την ευκαιρία να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά. Προχωρά μπροστά. Δεν ξέρω αν θέλουν να γίνουν μάρτυρες» θυμάται.

«Εκείνη τη στιγμή τον πυροβόλησα δύο φορές στο μέτωπο. Μπαμ, μπαμ! Με τη δεύτερη φορά αρχίζει να πέφτει κάτω. Σύρθηκε στο πάτωμα μπροστά από το κρεβάτι του και τον χτύπησα ξανά. Μπαμ! Στο ίδιο σημείο. Ήταν νεκρός. Δεν κινούνταν πια. Η γλώσσα του είχε βγει έξω. Τον είδα να παίρνει τις τελευταίες του ανάσες, μια ανακλαστική αναπνοή. Θυμάμαι ότι όσο τον παρακολουθούσα να παίρνει την τελευταία του ανάσα αναρωτιόμουν: “Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει ποτέ ή το χειρότερο; Είναι πραγματικότητα όλα αυτά και είναι αυτός. […]”» πρόσθεσε και συνέχισε: «Το μέτωπό του είχε ανοίξει στη μέση σε σχήμα V. Έβλεπα τα μυαλά του να τρέχουν στο πρόσωπό του».



Σχεδόν ταυτόχρονα η γυναίκα του Amal άρχισε να ουρλιάζει και να πέφτει επάνω του. Την έσπρωξαν προς το κρεβάτι και την ακινητοποίησαν και τόσο αντιλήφθηκαν ότι ο μικρότερος γιος του Οσάμα μπιν Λάντεν, που ήταν περίπου δύο ή τριών χρονών είχε δει τον πατέρα του να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια του.

«Στεκόταν στην άλλη άκρη του κρεβατιού. Δεν ήθελα να του κάνω κακό, γιατί δεν είμαι κανένα τέρας. Υπήρχαν πολλές φωνές και ουρλιαχτά. Έκλαιγε. Είχε πάθει σοκ. Δεν μου άρεσε που ήταν τρομαγμένος. Τον σήκωσα και τον έβαλα δίπλα στη μητέρα του» είπε ακόμη.

Η όλη επιδρομή διήρκεσε μόλις 15 δευτερόλεπτα. Μετά ο «Εκτελεστής» θυμήθηκε ότι όλη αυτήν την ώρα είχε επάνω του ένα μπουκαλάκι με τα ούρα του, γιατί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στο σημείο με το ελικόπτερο χρειάστηκε να «ανακουφιστεί».

Ο ίδιος λέει ακόμη στη συνέντευξή του στο περιοδικό ότι η «δουλειά» αυτή οδήγησε στη διάλυση του γάμου του και ισχυρίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση παραμελεί τους βετεράνους, αφότου συνταξιοδοτηθούν.

Ο δημοσιογράφος Phil Bronstein από το Center for Investigative Reporting πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο με τον «Εκτελεστή», κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του και ετοιμάζοντας με μεγάλη προσοχή ένα θέμα 15.000 λέξεων για το Esquire.


Πηγή: tovima   

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Πυροβόλησα τον Μπιν Λάντεν δύο φορές στο μέτωπο»"

Leave a reply