[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι σύλλογοι στηρίζουν Champions και Europa League
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 Posted by STEVENIKO

Είναι ικανοποιημένοι από την τωρινή μορφή τους


Τη στάση των ευρωπαϊκών συλλόγων απέναντι στην οργανωτική μορφή που εχουν οι δύο μεγάλες διασυλλογικές διοργανώσεις, αποκαλύπτουν τα στοιχεία δημοσκόπησης που γνωστοποιήθηκε χθες στην Ντόχα του Κατάρ. Εκεί που γίνεται το συνέδριο της Ενωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων που περιλαμβάνει 207 ομάδες-μέλη, ανάμεσα στα οποία έγινε η δημοσκόπηση.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοεμβριο, ο Μισέλ Πλατινί είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του για την διεύρυνση του Champions League που θα μπορούσε να διεξάγεται με 64 ομάδες. Το 75% των ερωτηθέντων εξέφρασαν την «ικανοποίησή τους» ή «την απόλυτη ικανοποίησή τους» για την τωρινή μορφή των δύο διοργανώσεων ενώ το 92% θεωρεί ότι οι δύο διοργανώσεις πρέπει να συνεχίσουν να διεξάγονται παράλληλα.

Επιπλέον ένα 61% συμφωνεί για την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του νικητή ή και των δυο φιναλίστ του Europa League. Ο χαρακτήρας των δύο διοργανώσεων την περίοδο 2015/18 καθώς και το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με την ιδιοκτησία των ποδοσφαιριστών και τα δικαιώματα των παικτών είναι τα δύο βασικά ζητήματα του συνεδρίου.

Η FIFA και η UEFA έχουν ταχθεί κατά της ύπαρξης τρίτου πόλου, εκτός δηλαδή των δύο ομάδων που εμπλέκονται σε μία μεταγραφή, στο ποσοστό της ιδιοκτησίας ενός ποδοσφαιριστή. Πολλές ομάδες, όμως, εκτιμούν ότι η πολλαπλή ιδιοκτησία δεν συνιστά πρόβλημα και υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να κατέχουν ποσοστά από τα δικαιώματα ενός ποδοσφαιριστή. Η Πόρτο, είναι η ομάδα που βρίσκεται επικεφαλής του γκρουπ των ομάδων που τάσσονται υπέρ της πολυιδιοκτησίας.

Στο συνέδριό τους, οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία επιτροπή για το γυναικείο ποδόσφαιρο, επικεφαλής της οποίας εκλέχθηκε ο ιδιοκτήτης της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς.

Πηγή: sport-fm

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι σύλλογοι στηρίζουν Champions και Europa League"

Leave a reply