[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Θα πρέπει επιτέλους οι Άραβες να κοιταχτούν στο καθρέφτη
Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 Posted by STEVENIKO

Του Dr. al-Qarni (Σαουδάραβα κληρικού και λόγιου)


Ο Καντάφι δήλωσε πρόσφατα, πως όλος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον της Λιβύης, επειδή ζηλεύει αυτά που απολαμβάνει ο λαός της. Ανέφερε μάλιστα και σχετικό εδάφιο του Κορανίου.

Τα επίσημα ΜΜΕ της Συρίας, διατυμπανίζουν συνεχώς, πως η χώρα τους αποτελεί στόχο ξένης συνομωσίας, επειδή αντιστέκεται ηρωικά, αντέχει, υπομένει, και επιβιώνει μαχόμενη.

Τα αντίστοιχα ΜΜΕ της Υεμένης δηλώνουν πως η δική τους χώρα στοχοποιείται, επειδή αντιπροσωπεύει το «παναραβικό βάθος», και επειδή διαθέτει εθνική στρατηγική, συμπληρώνοντας τα παραπάνω και με άλλες παρόμοιες παράλογες ρητορικές.

Τέλος, τα ΜΜΕ της Ιορδανίας μιλάνε για μια συνομωσία ξένων μυστικών δυνάμεων, που έχουν βάλει σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας!



Η απάντησή μου σε όλα αυτά; Πότε στο καλό θα απαλλαγούν οι Άραβες από αυτό το σύμπλεγμα της συνωμοσιολογίας, και πότε θα αρχίσουν να παραδέχονται τα λάθη τους;


Πότε θα πάψουν επιτέλους να ψάχνουν παντού για αποδιοπομπαίους τράγους;

Άραβες, πότε θα σταματήσετε αυτή τη φάρσα, να κατηγορείτε κάποιες ξένες δυνάμεις ότι συνωμοτούν εναντίον σας, και να ρίχνετε πάντα το φταίξιμο αλλού;

Ποιοι νομίζετε ότι είσαστε, που όλος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον σας;

Ποιοι νομίζετε πως είσαστε, ώστε οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις να ασχολούνται αποκλειστικά με εσάς;

Γιατί να θέλει ο κόσμος να σας στοχοποιήσει; Γιατί να σας ζηλέψει;

Για τα πλούτη σας; Την ίδια ώρα που λαοί σας αισθάνονται καθημερινά τη πικρή γεύση της πείνας, της ντροπής, της άγνοιας, της ασθένειας, και της υπανάπτυξης;

Ή μήπως ο κόσμος ζηλεύει την τεράστια βιομηχανία σας, την μεγάλης κλίμακας παραγωγή σας, τις πηγές ενέργειας, την άφθονη γνώση, τα οπλοστάσια, τα πολεμικά σας πλοία και τα αεροπλανοφόρα σας, όταν δεν μπορείτε να κατασκευάσετε ούτε ένα αυτοκίνητο;

Στη πραγματικότητα, είσαστε τελευταίοι στη παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά στη βιομηχανία, στη γεωργία, στη παιδεία, στην ανάπτυξη, και στη παραγωγή.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός μίας μόνο πολυεθνικής της Δύσης, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από το σύνολο των προϋπολογισμών των παραπάνω αραβικών χωρών.

Οι λαοί του αραβικού κόσμου βγήκαν στους δρόμους οργανώνοντας ειρηνικές διαδηλώσεις σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν τρόφιμα, φάρμακα, καθαρό αέρα, ηλεκτρικό ρεύμα, ελευθερία, και αξιοπρέπεια. Οι κυβερνήσεις τους απέτυχαν στο να εξασφαλίσουν αυτά τα βασικά για τους πολίτες τους. Και τι κάνουν για αυτό; Κατηγορούν τον υπόλοιπο κόσμο, ότι δήθεν συνωμοτεί εναντίον τους.

Αλήθεια, όλες αυτές οι αραβικές «ακρίδες», πόσο νομίζουν ότι αξίζουν;

Εγώ τους παρομοιάζω με ένα κουνούπι, που ετοιμάζεται να πετάξει από έναν φοίνικα. Λίγο πριν ξεκινήσει λέει στον φοίνικα, «κρατήσου γιατί απογειώνομαι». Και ο φοίνικας απαντά: «Μα το Θεό, όταν προσγειώθηκες δεν αισθάνθηκα τίποτα, και ούτε θα αισθανθώ κάτι μόλις απογειωθείς…».

Οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, η Κίνα, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, και η Ρωσία ασχολούνται με τα εργοστάσια τους, τα εργαστήρια, τη πυρηνική βιομηχανία, και τη παραγωγή ενέργειας. Ασχολούνται με ανακαλύψεις και εφευρέσεις, και θεωρούν πως ήρθε πια η ώρα, και εμείς οι Άραβες να εστιάσουμε στις αδυναμίες μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας, να αναθεωρήσουμε τις συμπεριφορές μας, και να απαλλαγούμε επιτέλους από το συνωμοσιολογικό σύμπλεγμα, που έχει καταντήσει ανούσιο αστείο.

Η όλη υπόθεση θυμίζει αυτό που είπε κάποτε ο μεγάλος ποιητής Abu Tayeb al-Mutanabbi σε κάποιον που επιζητούσε τον έπαινό του: «Είσαι πολύ λίγος για να σε επαινέσω, για αυτό σκέφτηκα να σε γελοιοποιήσω, αλλά είσαι πολύ ασήμαντος ακόμη και για αυτό…».

Σύμφωνα με το Κοράνι, οι άνθρωποι πρέπει να λογοδοτούν για τα λάθη τους. Το να κατηγορεί κάποιος τους άλλους για τις δικές του παραλείψεις, δείχνει έλλειψη πνευματικής αντίληψης, και διαφθορά.

Ο άρρωστος δεν μπορεί να γιατρευτεί αν δεν παραδεχτεί πρώτα ότι πάσχει από μια συγκεκριμένη ασθένεια, και αν δεν αρχίσει τη θεραπεία.

Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε στο σκοτάδι. Η αλήθεια απαιτεί θάρρος γνώμης, τη παραδοχή των σφαλμάτων μας, και την επιθυμία για αλλαγή προς το καλύτερο.

Όπως λέει και το Κοράνι: «Ο Αλλάχ δεν αλλάζει τη μοίρα του ανθρώπου, αν ο ίδιος δεν το επιθυμεί πρώτος».

S.A. από Asharq Alawsat (www.aawsat.com)

antinews

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...