[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΙΟΥ
Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 Posted by STEVENIKO

Η αρχή έγινε λοιπόν. Δεν περίμενε κανείς ότι ο λαός, απλοί άνθρωποι που δεν υποκινήθηκαν από κόμματα και σωματεία θα ανταποκρινόταν στο κάλεσμα για συμμετοχή σε ένα κίνημα όπου ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του και μόνο. Πολύ σπουδαίο που βρεθήκαμε όλοι στις πλατείες χωρίς διάθεση καπελώματος. Ήταν πολύ όμορφο το συναίσθημα να βρίσκεσαι μαζί με συνανθρώπους σου, νιώθοντας ότι όλοι είμαστε εκεί επειδή είμαστε εναντίον αυτού του κατασκευάσματος και ζητώντας την ηθικοποίηση της κοινωνίας. Σίγουρα μας ενώνει το “αντι-” κι αυτό αρχικά φτάνει. Όμως χρειάζεται να συμφωνήσουμε και σε κάτι στο οποίο θα είμαστε “υπέρ”.

Το twitter και το facebook αποτέλεσαν όπως και στις περιπτώσεις της Αιγύπτου και της Ισπανίας τα μέσα οργάνωσης της συγκέντρωσης. Βέβαια υπάρχουν κάποιες επισημάνσεις που πρέπει να γίνουν. Αντιγράψαμε τον τρόπο αντίδρασης των Ισπανών και δεν τον εμπνευστήκαμε από μόνοι μας. Οι Ισπανοί διαμαρτυρήθηκαν πρωτίστως λόγω των εκλογών τους και κατ’ επέκταση για κάποια κοινωνικά ζητήματα. Όπως και να έχει οι λαοί, έχουν τα ίδια αιτήματα. Πιο ανθρώπινος τρόπος ζωής. Ο άνθρωπος να είναι το επίκεντρο και η προτεραιότητα στην λίστα αξιών. Οι πολιτικοί να τιμωρηθούν. Να υπάρξει δικαιοσύνη.

Ο κύκλος αυτού του συφερτού, επαγγελματιών πολιτικών που χρεοκόπησαν των χώρα, που την ξεπούλησαν και που έκαναν περιουσίες στην πλάτη μας, κλείνει. Η Ελλάδα έμεινε χωρίς οράματα, αφού έμαθε να παρασιτεί. Στις πλατείες είναι ευκαιρία να φτιαχτεί η μαγιά για το αύριο. Αφού αποφασίσουμε, εμείς, ως άνθρωποι και ως Έλληνες, πως θέλουμε να ζούμε στην χώρα μας. Αν θέλουμε να οικοδομήσουμε μια νέα κατάσταση απαλλαγμένη από την ανευθυνότητα του παρελθόντος, αυτό πρέπει να γίνει μακριά από τα στενά προσωπικά θέλω.

Η Δημοκρατία ως τώρα, ανεχόταν μόνο απόψεις που της χάιδευαν τ’ αυτιά. Ήθελε κομματικές συγκεντρώσεις, σημαιάκια, διαδηλώσεις με ταμπέλες. Ας βάλουμε την προσωπική ευθύνη πρώτα απ’ όλα. Φαντάζομαι ότι δεν μαζεύονται όλοι στις πλατείες για τον ίδιο λόγο. Δεν έχουν τα ίδια πιστεύω, αλλά σίγουρα έχουν δίκιο. Όλοι τους. Όλοι μας.

Τώρα είναι πρώιμες οι όποιες προβλέψεις. Αυτό που χρειάζεται να προσέξουμε είναι:

  • Μην παρασυρθούμε από προβοκάτσιες και μην κάνουμε την παραμικρή βίαιη ενέργεια.
  • Μην μείνουμε υπερβολικά στα social media.
  • Μην πέσουμε στην παγίδα πιθανών “δώρων” από οποιοδήποτε κόμμα.
  • Μακριά εθνικιστές και αναρχικοί που θέλουν να επιβάλουν τις ιδέες τους.
  • Μην υποχωρήσουμε!
Το πολιτικό καθεστώς (και όχι μόνο) θορυβήθηκε από την χθεσινή συγκέντρωση. Στην πορεία θα φοβηθεί. Εμείς εν τω μεταξύ κάτι κάνουμε. Θα τα βρούμε στην πορεία. Αυτοί που δεν έρχονται στις ειρηνικές και αχρωμάτιστες (αλλά όχι απολιτίκ) συγκεντρώσεις, πως αισθάνονται; Τι περιμένουν; Προτιμούν να τα βλέπουν όλα από τον καναπέ τους; Να τρώνε ποπ κόρν και να χαζεύουν στο ίντερνετ; Δεν έχει ξυπνήσει η συνείδησή τους; Εκτός αν η επιφανειακή κουλτούρα τους φτάνει.

Σ’ αυτούς λοιπόν θέλω να απευθυνθώ. Ξυπνάτε! Σταματήστε να φοβάστε κι ελάτε! Όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο μεγαλύτερη δύναμη έχουμε. Αφήστε τις καφετέριες, τα iphones και την βολή σας κι ελάτε. Αλλιώς είστε ένοχοι. Απέναντι στον ίδιο σας τον εαυτό. Και όσοι υπονομεύσατε, χλευάσατε ή αντιμετωπίσατε με ελιτίστικη λογική το όλο εγχείρημα, για εσάς δεν υπάρχει σωτηρία.

Το κίνημα της 25ης Μαίου του 2011, θα γραφτεί στην ιστορία. Κυρίως επειδή αποφασίσαμε να δράσουμε ΜΑΖΙ, χωρίς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΠΑΜΕ και τα λοιπά άντρα των βολεμένων. Αυτή είναι η αρχή. Ας αναλογιστούμε ο καθένας την ευθύνη απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους κι ας διεκδικήσουμε αρχικά να πάρουμε την χώρα μας πίσω, να διώξουμε τα παράσιτα και μετά να διαμορφώσουμε μια κοινωνία όπου ο λαός θα έχει τον πρώτο λόγο και όλοι θα έχουν δυνατότητα ίσης συμμετοχής σε όλα.
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΔΙΑΟΛΕ!

strangejourna

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...