[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ για εκτροπή
Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 Posted by STEVENIKO

Από τον Ακίνδυνο
Την δεκαετία του 60, τα αμερικανικά σχέδια για την επιβολή στις Ευρωπαικές χώρες, στηρίζονταν στην πολιτική της έντασης. Η βία, η τρομοκρατία και οι προβοκάτσιες ήταν τα εργαλεία. Η χώρα έπεφτε στο χάος και η ύπαρξη μιας ισχυρής αντιδημοκρατικής κυβέρνησης που θα επέβαλε την τάξη, φάνταζε αναγκαία. Την πολιτική της έντασης γνώρισε και η Ιταλία και η Ελλάδα. Εδώ τα κατάφεραν καλύτερα. Μετά τις εκλογές βίας και νοθείας του Καραμανλή, ήρθε η αποστασία και μετά η χούντα ως λύση

Την δεκαετία του 90, μετά την κατάρρευση του υπαρκτού, τα σχέδια άλλαξαν. Το νέο εργαλείο ήταν οι Πορτοκαλί Επαναστάσεις. Τα ιδρύματα του Σόρος και των κερδοσκόπων χρηματοδοτούσαν λαικές εξεγέρσεις και ανέβαζαν κυβερνήσεις που ήθελαν. Ο κόσμος βέβαια δεν ήξερε τίποτα. Ήθελε απλώς την αλλαγή.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία (θα τα δώσουμε όταν έρθει η ώρα) που αποδεικνύουν πως ο Σόρος και η ομάδα του είναι εδώ, προσπαθώντας να σκηνοθετήσουν το χάος και στη συνέχεια τη λύση. Αν η χώρα πτωχεύσει ή γίνει η αναδιάρθρωση, οι κερδοσκόποι πέραν του Ατλαντικού, θα κερδίσουν έως και 150 δισεκατομμύρια. Τα γεράκια λοιπόν καταβάλουν κάθε προσπάθεια γι αυτό. Η κυβέρνηση (όποιο κομμάτι της τέλος πάντων δεν συμμετέχει στο παιχνίδι της κερδοσκοπίας) είναι ανήμπορη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Πολλοί αγνοούν τι συμβαίνει.

Το ΔΝΤ μετά την βίαιη αποχώρηση Στρος Καν, ανακάλυψε πρόβλημα νομιμότητας στην 5η δόση. Το Spiegel ανακάλυψε κακή βαθμολόγηση υπουργών Και το ΒΗΜΑ σήμερα, με μια δημοσκόπηση, υπόδειγμα προσπάθειας χειραγώγησης αποφαίνεται πως ο λαός θέλει λύσεις μη κοινοβουλευτικές. Ενναλλακτική δηλαδη λύση ενός διεφθαρμενου πολιτικού συστήματος, εμφανίζεται κυβέρνηση τεχνοκρατών ή και ακραίες λύσεις.

Το Έθνος προχωράει παρακάτω. Προτείνει κυβέρνηση τραπεζιτών και τεχνοκρατών με ονόματα. Οι περισσότεροι απ αυτούς υπηρέτησαν τράπεζες και οργανισμούς όταν τζογάριζαν με την Goldman Sachs και τους κερδοσκόπους. Παιδιά του συστήματος και του μηχανισμού που δημιούργησε την κρίση, εμφανίζονται ως σωτήρες.

Όχι δεν θα στείλουν τα τανκς (τα οποία μάλιστα έχουν αγοραστεί από τις εταιρείες όπλων του αφεντικού γνωστού συγκροτήματος) αλλά τα καλοταισμένα αγόρια με τις μαλακές παρίες και τα λεπτά ακροδάχτυλα. Ίσως στείλουν και τον sir Βασίλειο, με κανένα φιατάκι για τα μάτια του κόσμου

Το παιχνίδι που παίζεται αυτές τις μέρες, δεν είναι εξηγήσιμο με τα γνωστά εργαλεία ανάλυσης που θέλει καλούς και κακούς. Το πολιτικό σύστημα (μαζί και ο πρωθυπουργός) είναι αδύναμο όχι να βρει λύση, αλλά και να καταλάβει. Μια ομάδα οικονομικών παραγόντων, δικηγόρων, μελλοντικών αγοραστών κινεί τα νήματα. Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην κυβέρνηση που ανήκουν σε αυτό το σύστημα. Τζογαδόροι των αγορών, διαπλεκόμενοι των υπηρεσιών, ανήθικοι της πολιτικής.

Θα προσπαθήσουν να σπρώξουν τα πράγματα ως το χάος, για να μας κάνουν να νοιώσουμε τον φόβο της αβύσσου. Το κίνημα που αναπτύσσεται στις πλατείες, έντιμο, δίκαιο, αλλά χωρίς στόχους και εμπειρία, μπορεί εύκολα να γίνει όπλο στα χέρια των ταλιμπάν της κερδοσκοπίας. Περιμένουν να κερδίσουν 150 δις. Δεν τους στοιχίζει να δώσουν και έναΥΓ Το επόμενο διάστημα παρατηρήστε δύο πράγματα:

1 Ποιοί βουλευτές θα αρχίσουν να αποστατούν προς χάρην του λαού

2. Ποιά δικηγορικά γραφεία θα αναλάβουν τις αποκρατικοποιήσεις

ΠΗΓΗ

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...