[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΣΕ ΠΕΝΘΟΣ
Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 Posted by STEVENIKO

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 93 νεκρών


Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 93 νεκρών της διπλής επίθεσης της Παρασκευής στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας τελείται σήμερα στον καθεδρικό ναό του Όσλο. Δηλώνει σοκαρισμένος ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη

Είμαστε ένας λαός σε πένθος, αλλά μέσα στη λύπη αναζητούμε την ελπίδα", δήλωσε κατά την τελετή ο επίσκοπος Όλε Κρίστιαν Κβάρμε.

Στην επιμνημόσυνη δέηση, η οποία μεταδίδεται από τα τηλεοπτικά δίκτυα, παρευρίσκονται ο πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ και μέλη της κυβέρνησής του, όπως και όλων των πολιτικών κομμάτων, και ο βασιλιάς Χάραλντ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Νορβηγίας.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στη χώρα, ενώ πολλοί Νορβηγοί έχουν εναποθέσει λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων έξω από τον καθεδρικό.

Η απώλεια καθενός από τα θύματα "αποτελεί μια τραγωδία", δήλωσε φανερά συγκινημένος ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας κατά την επιμνημόσυνη δέηση, προσθέτοντας ότι γνώριζε προσωπικά πολλούς από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν την Παρασκευή και ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των 92 νεκρών.

"Τότε θα φανεί το εύρος του κακού", σημείωσε. "Είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά είμαστε ένας περήφανος λαός", προσέθεσε και υπογράμμισε ότι η χώρα του "δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τις αξίες της".

Δηλώνει σοκαρισμένος ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 93 νεκρών
Σε κατάσταση σοκ δήλωσε ότι βρίσκεται ο πατέρας του Νορβηγού που κατηγορείται για τις επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 92 ανθρώπων στη Νορβηγία, ο οποίος διευκρίνισε ότι έμαθε για την ανάμειξη του γιου του μέσω των εφημερίδων στο ίντερνετ, γράφει νορβηγική εφημερίδα.

"Διάβαζα στο ίντερνετ τις εφημερίδες και ξαφνικά είδα το όνομά του και τη φωτογραφία του στο δίκτυο", δήλωσε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη των δύο αιματηρών επιθέσεων Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στην εφημερίδα Verdens Gang.

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 93 νεκρών

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι πήρε τη συνέντευξη από τον πατέρα του Μπρέιβικ "κάπου στη Γαλλία".

"Ήταν ένα σοκ όταν το έμαθα. Ακόμη δεν έχω συνέλθει", προσέθεσε ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη του μακελειού, ο οποίος είναι συνταξιούχος και μένει στη Γαλλία και όπως είπε στην εφημερίδα δεν είχε καμία επαφή με το γιο του από το 1995.

Συνεχίζονται οι έρευνες
Σύμφωνα με τα στοιχεία της νορβηγικής αστυνομίας, 93 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 97 τραυματίστηκαν, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός αγνοουμένων από τη διπλή επίθεση της Παρασκευής.

"Υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι στη συνοικία των υπουργείων", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο, ο οποίος δεν ήταν ωστόσο σε θέση να διευκρινίσει πόσοι.

Σύμφωνα επίσης με την αστυνομία, 67 άνθρωποι χρειάστηκε να λάβουν ιατρική φροντίδα μετά το μακελειό που είχε στόχο τη νεολαία του κυβερνητικού Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια και 30 άλλοι μετά την έκρηξη της βόμβας μεγάλης ισχύος κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, η νορβηγική αστυνομία πραγματοποιεί σήμερα επιχείρηση στο ανατολικό τμήμα του
Όσλο, η οποία συνδέεται με την έρευνα που διεξάγεται για τη διπλή επίθεση της
Παρασκευής, δήλωσε εκπρόσωπός της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Διεξάγουμε μια αστυνομική επιχείρηση που έχει στόχο μια διεύθυνση στο
ανατολικό Όσλο. Αυτή (η επιχείρηση) συνδέεται με την έρευνα" για τις επιθέσεις,
δήλωσε ο Άντερς Φρίντεμπεργκ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όσλο.

Σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο της αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το Reuters,
η επιχείρηση της αστυνομίας "συνδέεται με τη βομβιστική επίθεση στο Όσλο". Την
ίδια πληροφορία είχε αναφέρει νωρίτερα σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της η
εφημερίδα Verdens Gang.

Σύμφωνα με πηγές, στην επιχείρηση αυτή μετέχει η αντιτρομοκρατική μονάδα της
αστυνομίας Delta.

Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι είναι πιθανόν να πραγματοποιήσει κι άλλες
επιχειρήσεις μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής στο πλαίσιο των προσπαθειών που
καταβάλλει για να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν επιπρόσθετες απειλές. Πηγές της αστυνομίας αρνήθηκαν εξάλλου να σχολιάσουν αν έχει προχωρήσει σε άλλες συλλήψεις.


πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΣΕ ΠΕΝΘΟΣ"

Leave a reply