[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κλειστά επαγγέλματα, ανοικτή πληγή…
Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 Posted by STEVENIKO

Δεύτερος γύρος τριβών για τα ταξί άρχισε μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα και του υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Ραγκούση.

Μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει αντισυνταγματικό οτιδήποτε άλλο πέρα από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο κ. Ρέππας απέστειλε δελτίο Τύπου εξηγώντας όσα ο ίδιος έκανε στο υπουργείο, αλλά κυρίως όσες παραλείψεις εντόπισε στις κινήσεις του κ. Ραγκούση.

Ο κ. Ρέππας φέρεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος μετά τα «δημοσιεύματα για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων» από το protothema.gr.
Έτσι, λίγο πριν από τη διορία της 5ης Σεπτεμβρίου που έθεσαν οι ταξιτζήδες, οι δύο υπουργοί διασταυρώνουν για ακόμη μία φορά τα ξίφη τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Ρέππας στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «oυδέποτε κρίθηκε αντισυνταγματικό Προεδρικό Διάταγμα για το άνοιγμα των επαγγελμάτων που με δική μου υπογραφή εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας». Αναφερόμενος στους μεταφορείς και τους φορτηγατζήδες εξηγεί πως το επάγγελμα «“άνοιξε” για μεν τα φορτηγά δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ) με τον Ν. 3887/2010, για δε τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) με Κοινή Υπουργική Απόφαση (αρ. ΚΥΑ: Α8/63771/6239, ΦΕΚ 675), που εκδόθηκε ακριβώς σε συνέχεια αποφάσεων του ΣτΕ».
Για τα ταξί υπενθυμίζει πως το Προεδρικό Διάταγμα «ουδέποτε στάλθηκε στο ΣτΕ» και αμέσως μετά πετάει τα βέλη του κατά του κ. Ραγκούση:
Αν το Π.Δ. για τα ταξί είχε σταλεί εγκαίρως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν:
Α) Το ΣτΕ να εγκρίνει το σχετικό Π.Δ., πράγμα βέβαιο, και η χώρα να μην έχει δοκιμάσει αυτήν την αναστάτωση μέσα στην τουριστική περίοδο.
Β) Το ΣτΕ να μην εγκρίνει το Π.Δ. και επομένως οι επαγγελματίες να μην έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης» και καταλήγει ο κ. Ρέππας: «Δεν προκύπτει λοιπόν από πουθενά ότι υφίσταται θέμα συνταγματικότητας. Αντιθέτως μάλιστα».

Ο κ. Ραγκούσης πάντως φέρεται να επιμένει στην απόφασή του να «ανοίξει» το επάγγελμα και θεωρείται βέβαιο ότι οι προτάσεις του θα βρίσκονται στο πνεύμα της απόφασης του ΣτΕ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κλειστά επαγγέλματα, ανοικτή πληγή…"

Leave a reply