[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Από τα ΕΛΤΑ κάνει πρεμιέρα το εργόσημο
Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 Posted by STEVENIKO

Στις 12 Σεπτεμβρίου

Από τα ΕΛΤΑ κάνει πρεμιέρα το εργόσημο στις 12 Σεπτεμβρίου ενώ στις 20 του μηνός το εργόσημο θα διατίθεται και από τις τράπεζες.

Το υπουργείο εργασίας δεν έχει ακόμα διευκρινήσεις να μπορούν με αυτό το μηχανισμό να να πληρώνονται οι παράνομοι μετανάστες καθώς το θέμα εξετάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Το εργόσημο θα έχει τη μορφή επιταγής και θα εκδίδεται από τον εργοδότη ( απαιτείται ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ) . Με το εργόσημο , το οικόσιτο προσωπικό , δηλαδή οικιακές βοηθοί , κηπουροί, μπέιμπι σίτερ, απασχολούμενοι σε αγροτικές εργασίες και στην εστίαση, θα μπορούν να εισπράττουν την αμοιβή τους αφού αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές ( 20% για το ΙΚΑ και 10% για τον ΟΓΑ) που προορίζονται για τα ταμεία, πχ σε μια αμοιβή 48 ευρώ ο απασχολούμενος θα εισπράττει με το κουπόνι του τα 38,4 ευρώ και τα 9,6 ευρώ θα αποδίδονται στο ΙΚΑ, ενώ θα υπάρξει ηλεκτρονικό αρχείο για την επαλήθευση των στοιχείων.

Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε υγειονομικό και συνταξιοδοτικό επίπεδο, ενώ τα ταμεία ελπίζουν ότι θα περιοριστεί η πληγή της εισφοροδιαφυγής.

Κίνητρο για τον εργοδότη θα είναι οι οικονομικές ελαφρύνσεις καθώς θα εκπίπτουν οι ετήσιες καταβληθείσες εισφορές κατά τα 2/3 από το φορολογητέο εισόδημά του και κατά το 1/3 από το φορολογητέο εισόδημα του εργαζόμενου.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Από τα ΕΛΤΑ κάνει πρεμιέρα το εργόσημο"

Leave a reply