[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εκτός ελέγχου το δημόσιο χρέος
Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 Posted by STEVENIKO

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία του γραφείου παρακολούθησης του κρατικού προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με τα οποία γίνεται και επισήμως παραδεκτό ότι η δυναμική του δημοσίου χρέους έχει βγει εκτός ελέγχου!


Σύμφωνα με το μηνιαίο δημοσιονομικό δελτίο «Η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο και η βαθύτερη ύφεση, έχουν ενισχύσει στο έπακρο την δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου. Οι εξελίξεις αυτές φαίνεται να αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις στη δυναμική του χρέους από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου (μείωση επιτοκίων κατά 1 εκατοστιαία μονάδα και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας)».

Επιπροσθέτως, οι συντάκτες της έκθεσης αμφισβητούν το στοιχείο της έκθεσης του ΔΝΤ που αναφέρει ότι «ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα φτάσει το 172% του ΑΕΠ το 2012» λέγοντας ότι «μετά τις νέες εξελίξεις (σ.σ. βαθύτερη ύφεση) θεωρείται απίθανο να σταθεροποιηθεί ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ το 2012, ενισχύοντας έτσι τις αμφιβολίες των αγορών για την επιτυχία του Μεσοπρόθεσμου και την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας».

πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εκτός ελέγχου το δημόσιο χρέος"

Leave a reply