[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η υπόθεση Τσαλικίδη ξανά στο προσκήνιο
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για το θέμα των υποκλοπών φαίνεται ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, αφού η οικογένεια Κώστα Τσαλικίδη, που είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο σπίτι του στον Κολωνό στις 9 Μαρτίου 2005, ζητά να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση.

Η οικογένεια Τσαλικίδη δεν είχε παρατήσει ποτέ την υπόθεση και ζητούσε δικαίωση για το υψηλόβαθμος στέλεχος της Vodafone, που φαίνεται να γνώριζε πάρα πολλά για την υπόθεση των υποκλοπών. Η οικογένεια υποστηρίζει ότι ο θάνατος του προσφιλούς τους προσώπου δεν ήταν αυτοκτονία αλλά το αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Tην Τετάρτη το πρωί, μάλιστα, οι δικηγόροι της οικογένειας του Κώστα Τσαλικίδη, δίνουν συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, για την υπόθεση των Υποκλοπών και τις μυστηριώδεις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το νεαρό στέλεχος της Vodafone.
Ο Κώστας Τσαλικίδης, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στις 9 Μαρτίου 2005, υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος της Vodafone, εξουσιοδοτημένος χρήστης του λογισμικού νομίμων συνακροάσεων της εταιρείας και παραλήπτης του σχετικού υλικού από την προμηθεύτρια εταιρεία Εricsson.

Από τη πρώτη στιγμή, η οικογένειά του ισχυριζόταν πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία και πως η υπόθεση χρειαζόταν περαιτέρω διερεύνηση.
Πλέον, και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», οι οικείοι του ζητούν να επανέλθει από τα αρχείο και η δικογραφία αυτή και να συσχετισθεί άμεσα με την υπόθεση των υποκλοπών.

Η οικογένεια του Κ. Τσαλικίδη εκτός της μήνυσης κατέθεσε και αγωγή κατά της Vodafone και του τότε διευθύνοντος συμβούλου της Γ. Κορωνιά, για υπόθαλψη εγκληματία. Με αυτήν ζητούν ως αποζημίωση για ηθική βλάβη συνολικά 15 εκατ., υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «ενώ η ανακάλυψη του παράνομου λογισμικού έγινε στις 4-3-2005 γιατί ο Γ. Κορωνιάς ενημέρωσε την τότε κυβέρνηση στις 10-3-2005, όλως “ συμπτωματικώς” την επομένη του θανάτου του Κ. Τσαλικίδη; Γιατί διέγραψε το παρανόμως εγκατεστημένο λογισμικό συνακροάσεων στις 8-3-2005, δηλαδή πριν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές;».


Επίκαιρα

πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η υπόθεση Τσαλικίδη ξανά στο προσκήνιο"

Leave a reply