[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Χρυσάφι και μετρητά μετέφερε η αυτοκινητοπομπή από τη Λhttp://www.blogger.com/img/blank.gifιβύη στο Νίγηρα
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Διαψεύδεται η πληροφορία ότι βρισκόταν μέσα ο συνταγματάρχης Καντάφι


Χρήματα και χρυσάφι από την κεντρική τράπεζα της Λιβύης μετέφερε η αυτοκινητοπομπή των δέκα οχημάτων που διέσχισε νωρίτερα σήμερα το Νίγηρα σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του κυβερνώντος Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.

«Πήραν τα χρήματα από την κεντρική τράπεζα στη Σύρτη», δήλωσε από την Βεγγάζη στο Reuters ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, Αμπντελ Χαφίζ Γκόγκα. Η Σύρτη είναι η γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι.

Αξιωματούχος του Συμβουλίου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι λιβυκή αυτοκινητοπομπή δέκα οχημάτων μεταφέροντας χρυσό και μετρητά πέρασε από τη Λιβύη στο Νίγηρα αργά χθες το βράδυ, επικαλούμενος πηγές στις τάξεις των Τουαρέγκ που κατοικούν στην έρημο Σαχάρα και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως την αυτοκινητοπομπή αποτελούν πιστοί στον Καντάφι, οι οποίοι εγκαταλείπουν τη Λιβύη. Ο Γκόγκα επιβεβαίωσε ότι η αυτοκινητοπομπή έφθασε στο Νίγηρα.

Το ΝΑΤΟ δεν σχολιάζει τις πληροφορίες για φυγή του Καντάφι στο Νίγηρα

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές αραβικών μέσων ενημέρωσης ότι η αυτοκινητοπομπή μεταφέρει τον ίδιο τον Καντάφι.

«Δεν συζητάμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε από την παρακολούθηση και την αντικατασκοπεία», δήλωσε από τη Νάπολη όπου βρίσκεται το αρχηγείο της Συμμαχίας για την λιβυκή αποστολή, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ συνταγματάρχης Ρολάν Λαβουά.

Διαψεύδει και ο Νίγηρας

Ο υπουργός Εξωτερικών του Νίγηρα Μοχάμεντ Μπάζουμ διέψευσε την Τρίτη ότι στην αυτοκινητοπομπή που έφτασε χθες στο Νίγηρα βρίσκονταν ο Καντάφι και γιοι του. «Πράγματι υπάρχουν κάποιες προσωπικότητες πολύ ή λιγότερο σημαντικές που έχουν φτάσει στο Νίγηρα, αυτό είναι όλο, όμως όχι προσωπικότητες πρώτου μεγέθους και ακόμη λιγότερο ο Μουάμαρ Καντάφι και ένας από τους γιους του», τόνισε ο υπουργός.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Χρυσάφι και μετρητά μετέφερε η αυτοκινητοπομπή από τη Λhttp://www.blogger.com/img/blank.gifιβύη στο Νίγηρα"

Leave a reply