[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νταλάρα: Είναι νωρίς να μιλάμε για κούρεμα 100 δις
Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Είναι νωρίς να κάνουμε λόγο για μείωση του ύψους του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) δηλώνει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσάρλς Νταλάρα, ωστόσο πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Νταλάρα: Είναι νωρίς να μιλάμε για κούρεμα 100 δις

Ο επικεφαλής του IIF ανέφερε ότι οι ομολογιούχοι συμφώνησαν να συσταθεί επιτροπή, η οποία θα διαπραγματευτεί με την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα αναμένει να είναι σε θέση να παρουσιάσει στους ιδιώτες ομολογιούχους πρόταση για την περικοπή του χρέους της έως τα τέλη του μήνα, όπως είπε την Τρίτη στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. "Θα ανέμενα...τουλάχιστον έως τα τέλη Νοεμβρίου να έχουμε μια πρόταση", είπε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών πιστωτών της, τόνισε σε δηλώσεις του στην Φρανκφούρτη ο Τσαρλς Νταλάρα.
"Προοδεύουμε, ελπίζουμε να προχωρήσουμε ταχέως. Το οφείλουμε στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας", ανέφερε ο ίδιος, στο τέλος συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν 70%-80% των ιδιωτών πιστωτών των Αθηνών - εμπορικές τράπεζες, διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων, εκπρόσωποι επενδυτικών κεφαλαίων.
Προέβλεψε παράλληλα "ότι οι (ιδιώτες) πιστωτές θα συμφωνήσουν νωρίτερα του αναμενόμενου αρχικώς στη φόρμουλα για την ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων συνολικής αξίας 200 δισ. ευρώ με νεότερα, αποτιμημένων στο 50% της ονομαστικής αξίας των ανταλλασσομένων ομολόγων".
Με στόχο την ταχύτητα και την απλούστευση, τα μέρη στη διαβούλευση επιλέγουν πλέον "μια ή δύο το πολύ πρακτικές λύσεις", ανέφερε απο την πλευρά του ο συμμετέχων στη διαβούλευση σύμβουλος του προέδρου της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas, Ζαν Λεμιέρ.
Όσον αφορά τον Τσαρλς Νταλάρα, αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες των προτάσεων που έχουν γίνει στα πλαίσια της διαβούλευσης "δεδομένου ότι οι προτάσεις είναι ακόμα αντικείμενο διαπραγμάτευσης". Προέβλεψε επίσης ότι άμεσα θα μείνει, τελικά, "μια ενιαία πρόταση, που θα αφορά και τους έλληνες και τους ξένους ιδιώτες πιστωτές".
"Προσπαθούμε να λάβουμε υπόψη όσο γίνεται καλύτερα τα συμφέροντα των ελληνικών τραπεζών, τούτο δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει κατ' ανάγκη μια ελληνική εκδοχή" στην τελική πρόταση.
Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά "θα ξεκινήσει η ανταλλαγή των ομολόγων στην αρχή του Ιανουαρίου του 2012", δήλωσε ο κ. Νταλάρα.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νταλάρα: Είναι νωρίς να μιλάμε για κούρεμα 100 δις"

Leave a reply