[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΗΠΑ: «Καταλάβετε την Ουάσινγκτον» με τα… πόδια
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Πορεία «αγανακτισμένων» από Νέα Υόρκη προς την αμερικανική πρωτεύουσα



Περισσότεροι από είκοσι αμερικανοί «αγανακτισμένοι», ήτοι διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street («Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ»), ξεκίνησαν πεζή από τη Νέα Υόρκη και, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, κατευθύνονται προς την Ουάσινγκτον, όπου ελπίζουν να φτάσουν σε δύο εβδομάδες.


Οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένας που αποφάσισε να διανύσει την τεράστια αυτή απόσταση ξυπόλυτος, ελπίζουν να φτάσουν στην Ουάσινγκτον το αργότερο στις 23 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία μία επιτροπή του Κογκρέσου θα αποφασίσει για την παράταση ή όχι των μειώσεων των φόρων, μία πολιτική που, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ωφελεί μόνο τους πλούσιους.

«Πάμε στην Ουάσινγκτον για να βεβαιωθούμε ότι θα επιβληθούν φόροι στους πλούσιους», δήλωσε η 32χρονη Μέι Φρέιζερ, λίγο προτού ανέβει στο φέρι μπόουτ για το Νιού Τζέρσεϊ, πρώτο στάδιο της πορείας των διαδηλωτών προς την πρωτεύουσα.

«Πρόσφατα είχα ένα ατύχημα και δεν κατάφερα να βρω αρκετά αναπαυτικά παπούτσια», τόνισε ο 22χρονος Όουεν Τζόνσον, που αποφάσισε, απτόητος να περπατήσει την απόσταση ξυπόλυτος.

Οι διαδηλωτές θα διανύουν περίπου 30 χιλιόμετρα την ημέρα, ενώ θα περάσουν από περίπου 10 πόλεις με την ελπίδα ότι στην πορεία όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ενώνονται μαζί τους.

Το κίνημα ισχυρίζεται ότι δεν διαθέτει έναν φυσικό αρχηγό, ωστόσο δύο από τους «αγανακτισμένους» έχουν επωμιστεί το φορτίο της οργάνωσης της ομάδας σε μια ευπρεπή ομήγυρη περιπατητών, ώστε το οπτικό αποτέλεσμα να μη θυμίζει όχλο, ενώ επίσης φρόντισαν ώστε ο καθένας να κουβαλάει μαζί του αρκετά εφόδια για 15 ημέρες.

«Επίδεσμοι, βαζελίνη, φάρμακα, είμαστε εξοπλισμένοι με ό,τι χρειάζεται καθώς η διαδρομή μέχρι την Ουάσινγκτον μέσα στον μήνα Νοέμβριο θα είναι ''παγωμένη'' ενώ θα μας χτυπάει δυνατά και ο αέρας», λεει ο «αγανακτισμένος» Ερικ Κάρτερ, ο οποίος τυγχάνει και πεπειραμένος νοσηλευτής.

Τα πρώτα χιλιόμετρα των διαδηλωτών αντιμετωπίστηκαν με ζητωκραυγές ενθουσιασμού από τους αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι έσπευσαν να τους προσφέρουν την ηθική τους ενθάρρυνση στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Δεν ισχύει, ωστόσο, το ίδιο για την αστυνομική κουστωδία που τους επιτηρεί: όταν ένας από τους «αγανακτισμένους» αποπειράθηκε να σφίξει το χέρι των αστυνομικών, μόνο ένας ένστολος δέχτηκε να του το προσφέρει, με τον διπλανό του να ακούγεται να του λεει ψιθυριστά: «πρόσεξε μην κολλήσεις καμία αρρώστια».



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΗΠΑ: «Καταλάβετε την Ουάσινγκτον» με τα… πόδια"

Leave a reply