[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μάριο Μόντι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ


Εννοώ να φέρω σε πέρας την αποστολή που μου ανατέθηκε, με μεγάλη αίσθηση ευθύνης και σεβασμού προς την χώρα" τόνισε ο Μαριο Μόντι, μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που έλαβε από τον Ιταλό Πρόεδρο Ναπολιτάνο, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Νωρίτερα είχαν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις του ιταλού Προέδρου της Δημοκρατίας με τον γραμματέα του μπερλουσκονικού κόμματος "Λαός της Ελευθερίας", Αντζελίνο Αλφάνο και με τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της κεντροαριστεράς, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Μάριο Μόντι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας

"Η Ιταλία πρέπει να κερδίσει την πρόκληση της εθνικής ανάτασης", πρόσθεσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μόντι. Σε ό,τι αφορά στα χρονικά περιθώρια για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, πρόσθεσε ότι "θα δράσει με επίγνωση της επείγουσας κατάστασης, αλλά όσα ακούστηκαν, τις ημέρες αυτές, σχετικά με ονόματα υπουργών και το χρόνο που χρειάζεται για την σύνθεση της κυβέρνησης, στερούνται βάσης".

Ο Μάριο Μόντι αφίχθη στις 7 ώρα Ιταλίας στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, όπου πριν από λίγο πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η λίστα των υπουργών, όπως φαίνεται, όμως, δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί, ούτε σήμερα, ούτε αύριο το πρωί, διότι ο Μόντι, κατά την αυριανή ημέρα, θα πρέπει να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των ιταλικών κομμάτων, με τους οποίους θα συζητήσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι η ψήφος εμπιστοσύνης από την βουλή και την γερουσία, μπορεί να δοθεί μέχρι την Πέμπτη.

Στο μεταξύ νωρίτερα, ο Αλφάνο, εξερχόμενος από τη συνάντηση από τον ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, πληροφόρησε τους δημοσιογράφους, ότι το μεγαλύτερο κόμμα της ιταλικής κεντροδεξιάς, στηρίζει την πρωτοβουλία ανάθεσης σχηματισμού νέας κυβέρνησης υπό τον Μάριο Μόντι. Ζήτησε να μπορέσει να εμβαθύνει, με τον νέο πρωθυπουργό, το κυβερνητικό του πρόγραμμα και την σύνθεση της υπουργικής ομάδας που θα τον πλαισιώσει.

Μάριο Μόντι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας

"Θέλουμε μια κυβέρνηση που να την απαρτίζουν μόνο τεχνοκράτες", τόνισε ο κεντροδεξιός γραμματέας.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Tζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο Ναπολιτάνο συνομίλησε και με τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Μάριο Μόντι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας

"Χρειάζεται μια κυβέρνηση εντελώς καινούρια, τεχνοκρατών, διότι η κρίση είναι σοβαρή. Είπαμε στον Πρόεδρο ότι είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την αλλαγή εκλογικού νόμου, τη μείωση των γερουσιαστών και βουλευτών κατά 50% και για την αλλαγή του κανονισμού του Κοινοβουλίου", δήλωσε ο κ. Μπερσάνι.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μάριο Μόντι ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας"

Leave a reply