[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πιέζουν μέχρι ασφυξίας οι δανειστές μας!
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


Ή όλα ή τίποτα! Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν συνεχώς στην Αθήνα και στα κόμματα εξουσίας, οι εκπρόσωποι των... μεγάλων δυνάμεων ήτοι η τριάδα Μέρκελ, Σαρκοζί, Λαγκάρντ, συνεπικουρούμενοι από τους επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά κι από τους πρωθυπουργούς ή υπουργούς άλλων κρατών- μελών της Ευρωζώνης, ενώ το... κερασάκι στη τούρτα δεν ήταν άλλο από τη παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα που έσπευσε να χαιρετίσει- άρα και να δεσμεύσει- τη θέση του Αντώνη Σαμαρά για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το ζητούμενο για τους δανειστές μας, όπως προκύπτει σαφώς απ' όλες τις δηλώσεις των τελευταίων ωρών, δεν είναι απλώς η πολιτική συναίνεση και η πολιτική σταθερότητα, ούτε καν η συμφωνία των κομμάτων εξουσίας για τη ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, αλλά η πολιτική δέσμευση να ολοκληρωθεί το σύνολο των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι οι δανειστές μας ζητούν λύση αλά Πορτογαλία ήτοι τη δέσμευση των δύο κομμάτων εξουσίας και επί των μέτρων του νέου Μνημονίου που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση, όπως ακριβώς συνέβη τον Μάιο του 2010!

Ο στόχος τους είναι προφανής και δεν είναι άλλος από την αποφυγή και της παραμικρής νέας... έκπληξης από την Ελλάδα, που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες που γίνονται- αν και με καθυστέρηση- για την επίλυση του προβλήματος Χρέους στην Ευρωζώνη. Ήδη οι κραδασμοί από την Ιταλία προκαλούν νευρική κρίση στις αγορές και η διστακτικότητα των G20 να καταλήξουν σε αποφάσεις για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας (EFSF), δεν προμηνύονται έναν ήρεμο Χειμώνα.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο οι Ευρωπαίοι ηγέτες πιέζουν για να κλείσουν το μέτωπο της Ελλάδας πριν προκαλέσει ντόμινο ανεξέλεγκτων καταστάσεων στην Ευρωζώνη, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν, πλέον, το σενάριο της χρεοκοπίας της Ελλάδας και της απομάκρυνσης της από την Ευρωζώνη. Εξ ου και η έκδηλη ανησυχία του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις συζητήσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα στο EUROGROUP, όπου επισήμως δεν υπάρχει στην ατζέντα ελληνικό ζήτημα, αλλά είναι προφανές ότι οι εξελίξεις στην Αθήνα, όπως αυτές θα «τρέξουν» και το Σαββατοκύριακο, θα κρίνουν πολύ περισσότερα από την εκταμίευση της επόμενης δόσης...


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πιέζουν μέχρι ασφυξίας οι δανειστές μας!"

Leave a reply