[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Θρίλερ» με την κυβέρνηση συνεργασίας
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO


Συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα της Κυριακής το υπουργικό συμβούλιο. Επιμένει σε άμεση διεξαγωγή εκλογών ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός δεν έχει θέσει όρο να ηγηθεί της κυβέρνησης συνεργασίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Αύριο στις 6 το απόγευμα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Την πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας απέρριψε τελικά ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, επιμένοντας σε άμεσες εκλογές. Σε ανακοίνωσή του το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ. Σαμαράς, έχοντας στο πλευρό του τους αντιπροέδρους του κόμματος, Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμα, τόνισε ότι «ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση. Κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να επιτύχει εάν δεν έχει την άμεση στήριξη του λαού». Υπογράμμισε μάλιστα: «Εμείς ζητάμε μόνο ένα πράγμα, στροφή στην ομαλότητα, εκλογές. Την απόφαση για το κούρεμα και τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, σε δηλώσεις που έκανε απαντώντας στην τοποθέτηση του προέδρου της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για την ανάγκη δημιουργίας Κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και δη την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και ότι δεν έθεσε όρο να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης.

Επιφυλακτικός έως αρνητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, στο ενδεχόμενο συμμετοχής του κόμματός του σε ένα μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα χωρίς τη συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτοιμος να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο κατά την έναρξη της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια όσο και εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

«Χθες η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα, ήρθα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσω για την πρόθεσή μου να συμβάλω καθοριστικά στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης με βασικό στόχο την ψήφιση των νομοσχεδίων και των όποιων βημάτων απορρέουν από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου που είναι προϋπόθεση για την παραμονή μας στο ευρώ, που είναι κρίσιμο θέμα. Στο συντομότερο δυνατό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διεργασίες και επαφές» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόθεσή του να διερευνήσει, σε επαφές με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, τη δυνατότητα κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας δεν είμαι κολλημένος με τις καρέκλες, δεν πρέπει να γίνουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή εκλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συνάντησης των δύο ανδρών.

Από πλευράς του, ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε ότι «είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας- πρέπει να το συναισθανθούμε ότι ένας μοναδικός δρόμος υπάρχει, της συνεννόησης, και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να υπάρξει συνεννόηση».

Τη διεξαγωγή άμεσα εκλογών ζήτησε εκ νέου το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος

Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Θρίλερ» με την κυβέρνηση συνεργασίας"

Leave a reply