[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Θα πληρώσουν κανονικά το χαράτσι και μετά θα παίρνουν πίσω τα λεφτά
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Με τη σύσταση τριμελών επιτροπών ανά εφορία, θα επιχειρήσει να ξεπεράσει το υπουργείο Οικονομικών το σκόπελο της καταβολής του νέου τέλους ακινήτων από ιδιοκτήτες που απλώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν.

Στη σχετική εγκύκλιο, θα αναφέρεται ότι άποροι καθώς και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν υπάγονται αυτή τη στιγμή στη κατηγορία των ευπαθών ομάδων, θα υποβάλουν αιτήσεις υπαγωγής τους στην ειδική κατηγορία του 0,5 ευρώ/ τ.μ. και η επιτροπή θα ενημερώνει αρμοδίως τη ΔΕΗ, έτσι ώστε να μη κινδυνεύουν οι άνθρωποι με διακοπή της ηλεκτροδότησης. Συν τοις άλλοις, με διάταξη νόμου θα προστεθούν κι άλλες κατηγορίες στη κατηγορία των αναπήρων που σήμερα υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ/ τ.μ. Πρόκειται για τα άτομα με νοητική αναπηρία, με σύνδρομο down, με αυτισμό, με εγκεφαλική παράλυση καθώς και τα άτομα με μηχανική υποστήριξη.

Όσον αφορά στο άλλο θέμα που έχει προκύψει και αφορά στα πολλά λάθη είτε στις τιμές ζώνης είτε στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων, η εγκύκλιος ορίζει ότι η πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων θα καταβληθεί κανονικά και θα επέλθει στη δεύτερη δόση ο συμψηφισμός. Η διαφορά είναι ότι η προθεσμία καταβολής αυξάνεται στις 80 ημέρες αντί 40 ημέρες, με τη παρέλευση των οποίων θα διακόπτεται η ηλεκτροδότηση. Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι στη διαδικασία διόρθωσης των λαθών, οι πολίτες δεν θα γλιτώσουν τη ταλαιπωρία. Ειδικότερα, αφού η ΔΕΗ αποστείλει στους δήμους τα μητρώα με τα ακίνητα που ηλεκτροδοτεί, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης των στοιχείων έως τις 20 Ιανουαρίου. Από εκεί και πέρα, οι δήμοι θα πρέπει να ενημερώσουν το ΚΕΠΥΟ έως τις 27 Ιανουαρίου προκειμένου να γίνει έλεγχος των διορθώσεων και στη συνέχεια το ΚΕΠΥΟ θα ενημερώσει τη ΔΕΗ έως τις 10 Φεβρουαρίου με τα τελικά στοιχεία, που θα χρησιμοποιούνται εφεξής για τον υπολογισμό του Τέλους...


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Θα πληρώσουν κανονικά το χαράτσι και μετά θα παίρνουν πίσω τα λεφτά"

Leave a reply