[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Όπισθεν ολοταχώς και για τις εκλογές κάνει ο Σαμαράς
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Μετά την πρώτη υποχώρηση και την αποστολή της γνωστής επιστολής σε Ε.Ε. και ΔΝΤ, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως οπισθοχωρεί και στο... σθεναρό αίτημα για την διεξαγωγή εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου. Ήδη , στελέχη του κόμματος-προφανώς σε συνεννόηση με την Συγγρού- διατυπώνουν και δημοσίως την άποψη ότι η επιμήκυνση του χρόνου μέχρι τις εκλογές δεν αποκλείεται.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα στον Real FM ότι «το χρονοδιάγραμμα υλοποιείται με βάση αυτά που έχουμε πει» αλλά πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση αν η διαδικασία καθυστερήσει η οι εξελίξεις είναι τέτοιες στην Ευρώπη που θέσουν σε κίνδυνο την υλοποίηση του PSI που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και η συμμετοχή θα πρέπει να είναι καθολική, τότε θα ήταν κάτι που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα».

Μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας έθεσε χρονικό ορίζοντα καθυστέρησης τις 3-4 εβδομάδες.

Δεν ήταν όμως μόνο ο κ. Σταϊκούρας αλλά και κορυφαίοι υπουργοί που προέρχονται από την ΝΔ . Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χθες ο κ. Βενιζέλος ο οποίος πήρε το λόγο για να αναπτύξει θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό του 2012, συμφώνησε με όσα είπε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να διασφαλιστεί η συμφωνία». Οι υπουργοί της ΝΔ, οι οποίοι παρίσταντο στο υπουργικό συμβούλιο (Δήμας, Αβραμόπουλος, Μουρμούρας, Αρβανιτόπουλος), δεν μίλησαν καθόλου και φυσικά δεν αντέδρασαν στο ενδεχόμενο παράτασης της διάρκειας της κυβέρνησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι «μετριοπαθείς» της ΝΔ που βρίσκονται στην ομάδα των «5» ενώ αντίθετα η ομάδα των «σκληρών» διαφωνεί πλήρως και θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία παράταση πέραν ενδεχομένως των ελάχιστων εβδομάδων και πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να δεχτεί να γίνουν οι εκλογές αργότερα από τις 4 Μαρτίου...


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Όπισθεν ολοταχώς και για τις εκλογές κάνει ο Σαμαράς"

Leave a reply