[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το ταγκό των Χριστουγέννων του Γιάννη Ξανθούλη έγινε ταινία!
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Ο Γιάννης Ξανθούλης είναι ένας από τους πολύ αγαπημένους συγγραφείς του ελληνικού κοινού. Τα βιβλία του πάντα μεταφέρουν εικόνες μια ελληνικότητας γλυκιάς και νοσταλγικής όσο σκληρής και ρεαλιστικής. Ήταν αναμενόμενο σύντομα ένα από τα πιο δημοφιλή του βιβλία, «Το τανγκό των Χριστουγέννων» να γίνει ταινία και μάλιστα με πολύ αξιόλογους συντελεστές. Σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη (στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα και όμως πολύ επιτυχημένη) και με ηθοποιούς τους Γιάννη Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννη Μπέζο και Αντίνοο Αλμπάνη μια πολύ ανθρώπινη και αληθινή ταινία με εκπληκτική φωτογραφία, αποτυπώνει πολύ άμεσα την Ελλάδα του ’70, παραμένει όμως σύγχρονη.

Με ένα εκτενές χειροκρότημα στο τέλος της 1ης επίσημης προβολής φάνηκε η υποδοχή που θα έχει η ταινία όταν βγει στις αίθουσες σε λίγο καιρό.

Ένα τανγκό για τα Χριστούγεννα γίνεται αφορμή να ανατραπεί ο η ισορροπία στο Στρατοπέδο Βάτη στον Έβρο. Μια ερωτική ιστορία όπου ο θεατής παρακολουθεί την προσπάθεια ενός αξιωματικού του ελληνικού στρατού που υπηρετεί στον Εβρο (Γιάννης Στάνκογλου) να πλησιάσει τον έρωτα της ζωής του, την σύζυγο του διοικητή του (Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Μπέζος) μαθαίνοντας τανγκό με την βοήθεια ενός στρατεύσιμου (Αντίνοος Αλμπάνης). Το γεγονός ότι το έργο τοποθετείται το 1970, την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην ιστορία που εστιάζει στα συναισθήματα και στους απρόβλεπτους ανθρώπους.

Την περιμένουμε στις ελληνικές αίθουσες με αγωνία!STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το ταγκό των Χριστουγέννων του Γιάννη Ξανθούλη έγινε ταινία!"

Leave a reply