[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οργή και αηδία…
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

…για το πολιτικό σύστημα.

Γράφει ο Νικόλαος Μουτσόπουλος.


Αφού κατέστρεψαν την χώρα.

Αφού υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας.

Μας εμπαίζουν με απίθανες πολιτικές μεθοδεύσεις για να διασφαλίσουν τα προνόμιά τους ασχολούμενοι μόνο με τα περιγράμματα και όχι με την πραγματική πολιτική.

Κατά την γνώμη μου καμία ουσιαστική αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει από τους σημερινούς διαχειριστές κυρίως διότι, βολεμένοι μέσα στα προνόμιά τους, δεν την θέλουν.

Η αλλαγή θα προέλθει από την αυξανόμενη έκφραση αμφισβήτησης συνολικά του πολιτικού μας συστήματος από σημαντική μερίδα πολιτών που καταδεικνύει ότι υπάρχουν ανεξάρτητα σκεπτόμενοι πολίτες που αναγνωρίζουν το αδιέξοδο των μεταπολιτευτικών πολιτικών, έχουν διαπιστώσει την πολιτική αναξιοπιστία των κομμάτων για εφαρμογή της ισονομίας, την αναξιοπιστία των επανειλημμένων διακηρύξεών τους για ουσιαστική αντιμετώπιση των τεραστίων προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν προκειμένου να εξαγοράσουν χρόνο παραμονής τους στην εξουσία. Έχουν διαπιστώσει ότι οι δημιουργοί του προβλήματος δεν είναι δυνατόν να διαχειρίζονται την λύση του και δεν εξαπατώνται πλέον να χρησιμοποιούνται μόνο ως ο επικυρωτικός μηχανισμός νομιμοποίησης του συστήματος.

Όταν η αμφισβήτηση αυτή γενικευτεί σε πλειοψηφία και υπεύθυνες πλέον, γενικά αποδεκτές προτάσεις, δημιουργήσουν μια νέα πολιτική έκφραση που θα τις στηρίξει, τότε θα επιβληθεί αυτή η απολύτως αναγκαία για την ολοκλήρωση της δημοκρατίας μας θεσμική αλλαγή.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οργή και αηδία…"

Leave a reply