[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στην πίεση η Ελλάδα για την έκτη δόση
Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Διαδοχικές επαφές για τις διαδικασίες που θα διασφαλίσουν την οριστικοποίηση της εκταμίευσης της 6ης δόσης βρίσκονται σε εξέλιξη για τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Λουκά Παπαδήμο.

Με τους Ευρωπαίους να επιμένουν για την γραπτή δέσμευση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση περί τήρησης των συμφωνηθέντων στις 26 και 27 Οκτωβρίου, προκειμένου να λυθεί η εκκρεμότητα, και με φόντο την φιλολογία περί έκδοσης ευρωομολόγου, ο πρωθυπουργός είδε το μεσημέρι στο Λουξεμβούργο τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

“Το ευρωομόλογο και παρόμοια εργαλεία μπορούν να παράσχουν τα μέτρα που θα ξεπεράσουν την κρίση” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος μετά τη συνάντηση, που έρχεται σε συνέχεια των χτεσινών επαφών του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοσέ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

«Οι εταίροι μας απαιτούν γραπτές δεσμεύσεις. Θέλουν οι πολιτικοί ηγέτες να στείλουν μια επιστολή δέσμευσης για τις πολιτικές οι οποίες θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ότι οι ηγέτες των κομμάτων θα κάνουν το καθήκον τους. Είμαι αισιόδοξος ότι μια λύση θα βρεθεί σύντομα. Αυτό πρέπει να έχει γίνει ως το τέλος του μήνα» σημείωσε ο κ. Παπαδλημος.

Σε ερώτηση για την ημερομηνία των εκλογών ο κ. Παπαδήμος επανέλαβε ότι η ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική και ότι οι εκλογές θα προκηρυχθούν μόλις η κυβέρνηση ολοκληρώσει την αποστολή της.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στην πίεση η Ελλάδα για την έκτη δόση"

Leave a reply