[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Παράταση στο θρίλερ - Νέο συμβούλιο αρχηγών αύριο
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 Posted by STEVENIKO

Στις 10 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα αλλά αναβλήθηκε μετά την "εμπλοκή" που προκάλεσε η αποχώρηση Καρατζαφέρη αλά και η παρατεινόμενη εκκρεμότητα στην επιλογή του προσώπου που θα αποτελέσει τον νέο πρωθυπουργό

Παράταση στο θρίλερ - Νέο συμβούλιο αρχηγών αύριο

Το αναμενόμενο ως καθοριστικό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όπου επρόκειτο να οριστικοποιηθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού και στο οποίο θα συμμετείχαν Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης τελείωσε μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.

Και τελείωσε χωρίς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ που αποχώρησε μαινόμενος θεωρώντας ότι εθίγη από την προδιαδικασία αλλα προπαντός χωρίς να παράσχει κανένα ουσιαστικό έρεισμα στην υποψηφιότητα Πετσάλνικου που παρότι το μεσημέρι θεωρείτο η επικρατέστερη, πλέον πορεύεται με ψαλιδισμένες πιθανότητες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους κ. Παπανδρέου και Σαμαρά υπήρξε τηλεφώνημα προς τον τον κ. Παπαδήμο, στον οποίο προτάθηκε να αναλάβει την πρωθυπουργία. Εκείνος απάντησε πως θέλει να το συζητήσει περισσότερο με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Είχαν προηγηθεί σοβαρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνο- για την φερόμενη έως εκείνη την ώρα ως βέβαιη επιλογή Πετσάλνικου.

Καίτοι ο κ. Πετσάλνικος θεωρείται εκ των εισηγητών της τραυματικής ιδέας του δημοψηφίσματος, η κριτική δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα.

Εστιαζόταν όμως στα χαρακτηριστικά που θα έπερεπε να συνοψίζει ο επικεφαλής της συγκεκριμένης κυβέρνησης, στις πλάτες της οποίας πάνω απ' όλα πέφτει η εφαρμογή της απόφασης της 26ης - 27ης Οκτωβρίου.

Από τα πολλά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εξέφρασαν σοβαρές ενστάσεις, με μεγαλύτερη έμφαση τις εξωτερίκευσαν οι Γιάννης Ραγκούσης και Αννα Διαμαντοπούλου:

Με πρωϊνές τους δηλώσεις και όντες πιθανότατα ενήμεροι για το που καταλήγει ο κ. Παπανδρέου, περιέγραψαν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του νέου πρωθυπουργού "φωτογραφίζοντας" τον Λουκά Παπαδήμο.

"Η χώρα έχει ανάγκη ο νέος Πρωθυπουργός να είναι υψηλών πολιτικών προδιαγραφών και όχι κοινού χαμηλού μέσου όρου μεταξύ των κομμάτων, πόσω μάλλον εντός των κομμάτων" σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα Mega".

Λίγο μετά την περιγραφή του Γ. Ραγκούση για το ποιος δεν πρέπει να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, η Αννα Διαμαντοπούλου περιέγραφε το ποιός πρέπει να είναι:

"Η χώρα χρειάζεται Πρωθυπουργό υψηλού κύρους και αποδοχής, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση των οικονομικών και με εγνωσμένη επάρκεια στο κατεξοχήν θέμα που είναι η άμεση ολοκλήρωση των δεσμεύσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ".

Λίγο αργότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσέθετε εμμέσως τις ενστάσεις του διευκρινίζοντας ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην μη επιλογή του κ. Παπαδήμου.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση του κ. Γιάννη Μιχελάκη και ενώ ο κ. Σαμαράς βρισκόταν καθ οδόν για το Προεδρικό Μέγαρο υποστηρίζει πως ουδέποτε της προτάθηκε ο κ. Παπαδήμος και πως σε τέτοαι περίπτωση δεν θα είχε αντίρρηση.

Προηγουμένως ο κ. Καρατζαφέρης αποχωρώντας από το Προεδρικό Μέγαρο έντονα εκνευρισμένος κατήγγειλε τακτικισμούς από Παπανδρέου και Σαμαρά και ζήτησε να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Παράταση στο θρίλερ - Νέο συμβούλιο αρχηγών αύριο"

Leave a reply