[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε όρεξη για... πολλά-πολλά και... κέρασε την ΑΕΚ το κρύο πιάτο της εκδίκησης.

Με τον Λίνο να ανοίγει το σκορ στο 33' με εύστοχη εκτέλεση κόρνερ και τον Αθανασιάδη να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 53' με προβολή ο ΠΑΟΚ, πέρασε το εμπόδιο της ΑΕΚ και θα παίξει με τον Ατρόμητο στη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι, εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα τα λάθη που έκανε η άμυνα της ΑΕΚ και είδε την ομάδα του να περνάει στην επόμενη φάση σχετικά εύκολα, αφού ο αντίπαλος δεν επείλησε ουσιαστικά.

Δυνατό ξεκίνημα και... Λίνο

Το ματς ξεκίνησε με τους δύο «Δικεφάλους» να έχουν πάθος, ένταση και θέληση να παρουσιάσουν καλό ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά από την πλευρά τους οι φιλοξενούενοι δεν άφηναν τον αντίπαλο να δείξει ότι είναι ανώτερος.

Και αν η διαφορά των δυο ομάδων δεν ήταν μεγάλη μέσα στο χορτάρι, ο πίνακας του σκορ είχε άλλη … άποψη.

Στο 31’ ο Λαζάρ έκανε ποδιά στον Κάλα, και ο αμυντικός της ΑΕΚ βρήκε τον αντίπαλο του με το χέρι, ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Ο Γιάχος έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Λίνο με εύστοχη εκτέλεση άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ανέβει και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα, δεν έφτανε που ήταν πίσω στο σκορ, ο Κωστένογλου είδε τον Μάκο να μην μπορεί να συνεχίσει στο ματς και τον Καφέ να παίρνει τη θέση του.

Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς να αλλάξει κάτι.

Αθανασιάδης και τέλος

Στην επανάληψη, ο Νίκος Κωστένογλου, επιστράτευσε την εμπειρία του Νίκου Λιμπερόπουλου.

Ωστόσο, ακόμα και η είσοδος ενός φορ της κλάσης του Λύμπε», η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση.

Μάλιστα βρέθηκε ακόμα σε δυσκολότερη θέση όταν ο Αθανασιάδης πέτυχε και δεύτερο τέρμα για την ομάδα του.

Στο 53 ο Αθανασιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας, από το λάθος διώξιμο του Μπέλεκ με το κεφάλι και με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή εδραίωσε τη νίκη της ομάδας του.

Από αυτό το σημείο και μετά η ΑΕΚ ανέβασε στροφές, αλλά και π΄λαι δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι στο σκορ.

Στο 78' ο Λυμπερόπουλος λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της σεζόν, όταν κοντρόλαρε την μπάλα έξω από την περιοχή και έκανε αμέσως ένα δυνατό ευθύβολο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ και το 2-0 παρέμενε.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ πήρε… εκδίκηση – έστω και καθυστερημένα από τον περσινό αποκλεισμό του από την ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Γλύκος, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Έτο, Γκαρσία, Λαζάρ (80’ Μπαλάφας), Φωτάκης (86’ Ίβιτς), Λίνο (89’ Ρομπέρ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου):
Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Μάκος (30’ λ.τ. Καφές), Λεονάρντο, Γκερέιρο (60’ Κάρλος), Μπέλεκ, Σιαλμάς

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0"

Leave a reply