[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τι είναι η Ελλάδα για σένα;
Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Georgia Seiti



Τι είναι η Ελλάδα για μένα; Ερώτηση που με ταλανίζει μέρες τώρα, απορία με την οποία πορεύομαι για τόσες δεκαετίες. Τι είναι η Ελλάδα για όλους εσάς που δεν σας φιλοξενεί πλέον; Τι είναι η Ελλάδα για όσους περιθάλπει και ίσως υποθάλπει;


" Είναι τόπος ιερός που βανδαλίζεται. Οι βάνδαλοι είναι οι ιερείς και όχι το ποίμνιο.

Είναι τόπος όμορφος, σκεπασμένος με την άμορφη μάσκα της χολιγουντιανής
αρπαχτής.

Είναι σημείο ζωντανό στο χάρτη.

Είναι μάνα σπουδαίων μορφών μα και υπηρέτρια πολλών τεράτων εξ Ευρώπης.

Είναι σταυροδρόμι έμπνευσης και ανικανότητας.

Είναι το σπίτι της μακροοικονομικής θεώρησης και της μικροοικονομικής παρασιτίας.

Είναι το «κρυφό» σχολειό του 21ου αιώνα. Οι έχοντες τη γνώση την έχουν απολέσει, οι μη έχοντες αυτήν, διεκδικούν την υποτέλεια.
"


"Καρδιά Ελληνική, ζωή Βρετανική"


Το κείμενο αυτό έφτασε στα χέρια μου, ζητώντας τη δημοσίευση. Δεν είχα παρά να σας το παραθέσω. Στη διάθεσή σας, την κρίση σας και γιατί όχι τον σχολιασμό σας...

Κι αν πρέπει κι εγώ να πω την άποψή μου για το τι είναι η Ελλάδα για μένα, τότε θα μπορούσα, εκτός του να συμφωνήσω με τον φίλο μας, να προσθέσω πως για μένα Ελλάδα είναι αυτό που με μεγάλωσε, αυτό που κυριαρχεί στις παιδικές μου αναμνήσεις, αυτό που με ώθησε να θέλω να μάθω τι υπάρχει πιο πέρα από τα σύνορά της. Ελλάδα για μένα είναι εκεί που ακόμη υπάρχουν οι πιο αγαπημένοι μου.

Ελλάδα επίσης είναι εκείνος ο τόπος που καταπατείται και ρημάζει. Εκεί όπου Ελληνάρες, και όχι Έλληνες, μολύνουν, καταστρέφουν και αψηφούν. Τόπος αγνός και 'άγιος' που αφέθηκε σε λάθος χέρια στην ίσως πιο ακατάλληλη εποχή. Ελλάδα του ήλιου και της θάλασσας, Ελλάδα της τέχνης, του πολιτισμού και των γραμμάτων, που έγινε βορά απολίτιστων, κοινωνικά αμόρφωτων θηρίων. Ελλάδα θα σε κουβαλάμε πάντα στην ψυχή μας ή στο γονιδίωμα μας, όπως ίσως οι πιο τεχνογνώστες (κι όχι τεχνοκράτες) θα υποστήριζαν.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τι είναι η Ελλάδα για σένα;"

Leave a reply