[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
To πανόραμα της 18ης αγωνιστικής Super League
Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0

Την κορυφή της βαθμολογίας καταλαμβάνει ξανά από αυτή την Κυριακή ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του με 1-0 στο ΟΑΚΑ επί του Ατρομήτου, που ήρθε σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη.

Οι «πράσινοι» έχουν πλέον 42 βαθμούς έναντι 40 των «ερυθρολεύκων» και μάλιστα με ματς λιγότερο, αφού ακόμα δεν έχουν παίξει με τον Λεβαδειακό στο μεταξύ των δυο ομάδων εξ αναβολής παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Για το «τριφύλλι» η νίκη επί των Περιστεριωτών ήταν η τέταρτη συνεχόμενη με σκορ 1-0 και τρίτη συνεχόμενη, όπου το γκολ έρχεται στο δεύτερο ημίχρονο. Ένας εξαιρετικά στημένος αμυντικά Ατρόμητος, που κατά διαστήματα είχε και την κατοχή της μπάλας, είχε καταφέρει να κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία. Έτσι οι μοναδικές φάσεις του Παναθηναϊκού ήταν κάποια μακρινά σουτ, τα οποία εξουδετέρωσε ο Ιτανζ, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Παρόλα αυτά, μια στιγμιαία απροσεξία στα καρέ των φιλοξενούμενων θα ήταν αρκετή για τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στο 72ο λεπτό ο Λέτο δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά στη σέντρα του Βύντρα, όμως ο Κουίνσι που καιροφυλακτούσε θα έτρεχε πρώτος στη μπάλα και με συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι θα πετύχαινε το γκολ που έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του.


Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-0


Η ομάδα που για 10 συνεχόμενα ματς (με το σημερινό) αγνοεί τι σημαίνει ήττα στη Σούπερ Λίγκα, υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη εφετινή του.

Με γκολ του Βλαχοδήμου στο 52΄ η Ξάνθη επικράτησε 1-0 των «ερυθρόλευκων» στα Πηγάδια, πέτυχε την 8η και πιο μεγάλη νίκη της στο πρωτάθλημα, στο σπουδαιότερο ματς της 18ης ημέρας.

Σε αντίθεση με την εμφάνισή του στην Τρίπολη, όπου είχε ηττηθεί από τον Αστέρα, και παρά τις σημαντικές ελλείψεις που είχε (Μιραλάς, Τζιμπούρ, Χολέμπας), ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός στη Ξάνθη, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο έχασε πολλές ευκαιρίες μετά το γκολ που δέχτηκε από τον Βλαχοδήμο. Παρ’ όλα αυτά ηττήθηκε και πάλι από ομάδα της επαρχίας και σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο θα είναι υποχρεωμένος να «κυνηγάει» στη βαθμολογία τον «αιώνιο» αντίπαλό του…

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του είχαν 8 τελικές προσπάθειες, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που δεν απείλησαν ούτε μία φορά.

Σε δύο περιπτώσεις, απευθείας φάουλ του Ιμπαγάσα και κεφαλιά του Πάντελιτς, ο γκολκίπερ της ακριτικής ομάδας, Βιβιανί ήταν σε ετοιμότητα, ενώ η μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» χάθηκε ακριβώς με την εκπνοή των πρώτων 45 λεπτών, όταν με προβολή ο Αμπντούν έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γάλλου πορτιέρο.

Πάλι ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, η ομάδα που «πήρε κεφάλι» στο σκορ ήταν η Ξάνθη. Από εξαιρετική πάσα του Βασιλακάκη στο 52΄, ο Βλαχοδήμος με άψογο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέγερι.

Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σωρεία κλασικών ευκαιριών, αλλά πότε η αστοχία και πότε ο Βιβιανί, που βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά, δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να φτάσει στην ανατροπή του σκορ.

Στο 66΄ και 67΄ οι Πειραιώτες απείλησαν με τους Μανιάτη και Ντιόγκο, με τον Βραζιλιάνο να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Βιβιανί και τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να κάνει την απόκρουση του αγώνα.


Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής


Σάββατο 21/01

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Εργοτέλης - ΑΕΚ 1-1
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 1-0

Κυριακή 22/01

Δόξα Δράμας - Άρης 1-3
Παναιτωλικός - Κέρκυρα 1-1
Λεβαδειακός - ΟΦΗ 0-2
Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-0
Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 1-0

Η βαθμολογία



Εξ αναβολής παιχνίδια (5η αγωνιστική)

Τετάρτη 25/01

17:15 Δόξα Δράμας - Αστέρας Τρίπολης
19:30 Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28/01

17:15 Πανιώνιος - Κέρκυρα
17:15 ΟΦΗ - Ξάνθη
19:30 Ολυμπιακός - Εργοτέλης

Κυριακή 29/01

15:00 ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός
15:00 Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης
17:15 Άρης - Λεβαδειακός
17:15 Δόξα Δράμας - Παναθηναϊκός
19:30 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "To πανόραμα της 18ης αγωνιστικής Super League"

Leave a reply