[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πιέζουν για επικουρικές και κοινωνικό διάλογο
Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Για την πορεία της υλοποίησης των δεσμεύσεων, τις οποίες έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, ζήτησαν να ενημερωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν το τελευταίο διήμερο με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κατά τη συνάντηση της τρόικας με τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα, εξετάστηκαν τα θέματα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων και της ενοποίησης Ταμείων.

Το κλιμάκιο ζήτησε διευκρινίσεις για τον διάλογο που διεξάγεται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων και το είδος των διαφωνιών που εκφράζουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, καθώς ο αρχικός κυβερνητικός σχεδιασμός είχε γίνει δεκτός από την τρόικα.

Το θέμα της πορείας του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης της Τρίτης με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, στην οποία συμμετείχαν ο Ειδικός Επιθεωρητής του ΣΕΠΕ και υπηρεσιακοί παράγοντες. Χθες, το τεχνικό κλιμάκιο συναντήθηκε εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες, με την κ. Στρατινάκη και τον ειδικό γραμματέα των ΔΕΚΟ Γιώργο Κυριακό.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών κατέστησε σαφές σε όλες τις συναντήσεις, ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων και η τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί, συνδέονται άμεσα με τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης της χώρας.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί και κατά τη συνάντηση του κεντρικού κλιμακίου της τρόικας, με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών.

Στο μεταξύ, ο κοινωνικός διάλογος διεκόπη πριν καν αρχίσει.

Μέλη του ΠΑΜΕ
εισέβαλαν την Τετάρτη και κατέλαβαν τα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ καταδίκασαν την ενέργεια των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ενώ από την πλευρά του ο ΣΕΒ, καταλόγισε το Κομμουνιστικό Κόμμα, "σταλινικές μεθόδους και τακτικές" και "αλλεργία στον κοινωνικό διάλογο".

Οι κοινωνικοί εταίροι αναζητούν νέα ημερομηνία για συνάντηση, ενώ σήμερα το πρωί στις 10.00 το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα επισκεφτεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια των επαφών με τα πολιτικά κόμματα. Η Συνομοσπονδία θα ζητήσει από τα κόμματα να δεσμευθούν, ότι δεν θα στηρίξουν ενδεχόμενη μονομερή νομοθετική παρέμβαση εκ μέρους της κυβέρνησης.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πιέζουν για επικουρικές και κοινωνικό διάλογο"

Leave a reply