[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Την Τρίτη η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου
Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σε δοκιμασία θέτουν την κυβερνητική συνοχή μία σειρά από άρθρα και διατάξεις του πολυνομοσχεδίου καθώς οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να τις καταψηφίσουν, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ικανοποιητικές αλλαγές.

Το γεγονός αυτό μάλιστα έχει θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Τρίτη - αν και αρχικά είχε οριστεί να γίνει σήμερα το βράδυ – προκειμένου να «μαζευτούν» οι πιθανές διαρροές.

Ειδικότερα, αν και ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ υπερψήφισαν επι της αρχής το πολυνομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων ρυθμίσει εκκρεμότητες του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων και των φορτηγών συνεχίζουν να προβληματίζουν τους βουλευτές της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στην ΝΔ τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας να δουν τις τελικές αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ξεκαθαρίσουν το τι θα πράξουν. Πέραν όμως από την ισχνή γραμμή του κόμματος, ορισμένοι βουλευτές απειλούν ότι θα καταψηφίσουν συγκεκριμένες διατάξεις. Ειδικότερα, ο αρμόδιος τομεάρχης για θέματα μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν σκοπεύει να υπερψηφίσει την ρύθμιση για τα φορτηγά.

Όμως, και από το ΠΑΣΟΚ ακούγονται φωνές διαμαρτυρίες, με τον κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να απειλεί ότι θα καταψηφίσει σε περίπτωση που δεν ρυθμιστούν θέματα για τους πυρόπληκτους της Ηλείας και την κυρία Χρύσα Αράπογλου να διαμηνύει πως θα καταψηφίσει την διάταξη για το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων. Σκεπτικισμό εκφράζουν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι οποίοι ναι μεν φαίνεται ότι θα υπερψηφίσουν, αλλά διατυπώνοντας μία σειρά από ενστάσεις και επιφυλάξεις.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο Κοινοβούλιο είναι το γεγονός ότι η ονομαστική ψηφοφορία για κρίσιμα άρθρα την οποία είχε ζητήσει το ΚΚΕ, ενώ ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης μεταφέρεται τελικά για την Τρίτη το βράδυ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Την Τρίτη η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου"

Leave a reply