[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στον ΟΗΕ προσέφυγε ο Μπέος για να αποφυλακιστεί
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Προκειμένου να αποφυλακιστεί από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται εδώ και επτά μήνες ως ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους για την υπόθεση των "ύποπτων" αγώνων, ο Αχιλλέας Μπέος προσέφυγε στην Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.


Πρόκειται για τη δεύτερη προσφυγή του Α. Μπέου στα διεθνή δικαστήρια, αφού έχει καταθέσει προσφυγή και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η προσφυγή του Α. Μπέου έγινε στον Ειδικό Εισηγητή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου καταγγέλλει ότι έχουν παραβιαστεί κατά την προδικασία συγκεκριμένα ατομικά δικαιώματα του.

Τονίζει χαρακτηριστικά, ότι ενώ κατηγορείται για απάτες και εκβιάσεις, τόσο το εισαγγελικό πόρισμα όσο και το βούλευμα που παρατείνει την προσωρινή του κράτηση δεν αναφέρει ούτε ένα πραγματικό περιστατικό απάτης ή εκβίασης. Υπογραμμίζεται δε ότι ούτε ο φερόμενος ως παθών ΟΠΑΠ δεν παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων.

Ακόμη, αναφέρεται ότι η εναντίον του κατηγορία στηρίζεται σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις οι οποίες όχι μόνο δεν περιέχουν κανέναν επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του αλλά έχουν εισαχθεί υπό μορφή απομαγνητοφωνήσεων και ψηφιακών δίσκων στη δικογραφία χωρίς να έχουν τηρηθεί οι όροι του Ελληνικού Νόμου, δηλαδή χωρίς να έχει συνταχθεί έκθεση από τον αρμόδιο υπάλληλο, χωρίς να έχει πρόσβαση στα πρωτότυπα των ψηφιακών δίσκων, με παρεμβαλλόμενες λευκές σελίδες κλπ.

Τέλος, επισημαίνεται η παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας του μέσω πολλών δημοσιευμάτων του Τύπου.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στον ΟΗΕ προσέφυγε ο Μπέος για να αποφυλακιστεί"

Leave a reply