[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νταβούτογλου: «Απορρίψτε το νομοσχέδιο για την γενοκτονία»
Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ



Να απορρίψουν νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κάλεσε σήμερα τους γάλλους γερουσιαστές, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, δηλώνοντας ότι "αυτοί που εκμεταλλεύονται την Ιστορία θα είναι τα θύματα αυτής της εκμετάλλευσης".

Νταβούτογλου: «Απορρίψτε το νομοσχέδιο για την γενοκτονία»

"Καλώ τους γάλλους γερουσιαστές να συλλογιστούν εις βάθος, ότι αν ψηφίσουν (το νομοσχέδιο), η απόφασή τους δεν θα έχει καμιά εγκυρότητα", δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων.


Πηγη

Ο Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι, αν η Γερουσία ψηφίσει υπέρ, "αυτό θα ήταν μια μαύρη κηλίδα στην πνευματική ιστορία της Γαλλίας" και ότι η Τουρκία θα υπενθυμίζει "σε κάθε ευκαιρία" στους Γάλλους το λάθος που διέπραξαν.

Το γαλλικό νομοσχέδιο ποινικοποιεί την άρνηση όλων των γενοκτονιών, συμπεριλαμβανομένης της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, την οποία αρνείται η Τουρκία.

Οι γάλλοι γερουσιαστές αναμένεται να αποφανθούν τη Δευτέρα επί της πρότασης νόμου η οποία εγκρίθηκε ήδη από το κοινοβούλιο στις 22 Δεκεμβρίου.

Η νομοθετική επιτροπή της Γερουσίας απέρριψε την Τετάρτη το επίμαχο νομοσχέδιο, εκφράζοντας τις έντονες επιφυλάξεις ενός μέρους του σώματος. Η επιτροπή υιοθέτησε απόφαση σύμφωνα με την οποία το εν λόγω κείμενο "αντιβαίνει στο Σύνταγμα".

Παρόλα αυτά, η πρόταση νόμου αναμένεται να υποβληθεί προς έγκριση κατά τη συνεδρίαση της Γερουσίας τη Δευτέρα και φαίνεται ότι έχει διαμορφωθεί μία πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νταβούτογλου: «Απορρίψτε το νομοσχέδιο για την γενοκτονία»"

Leave a reply