[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μειώσεις στις αποδοχές 195.000 εργαζομένων στο Δημόσιο
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Το μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια θα έρθει τελικά νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο 195.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα δουν το μισθό τους να συρρικνώνεται. Οι μειώσεις σε αρκετές περιπτώσεις θα φτάνουν ακόμα και το 20%.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα καταργηθούν δεκάδες ειδικά επιδόματα, θα γίνει αναπροσαρμογή στους βασικούς μισθούς, ενώ ο μισθός θα συνδεθεί με τη βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων, έτσι όπως εφαρμόστηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο για τον «στενό» δημόσιο τομέα.

ΟΙ περικοπές εξπρές στα ειδικά μισθολόγια έρχονται προκειμένου να εξοικονομηθούν 100 εκατομμύρια ευρώ, καθώς τα συγκεκριμένα χρήματα θα είναι δυνατό να συνυπολογιστούν στη «μαύρη τρύπα» των 325 εκατ. ευρώ που αφορούν τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν πριν από την εφαρμογή του νέου Μνημονίου και οι Ευρωπαίοι εταίροι ζητούν άμεσα.

Υπενθυμίζεται πως με ειδικά μισθολόγια αμείβονται οι δικαστικοί λειτουργοί, οι γιατροί του ΕΣΥ, τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ και τα μέλη ΕΠ σε ΤΕΙ, ερευνητές, ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό ΚΕΠΕ, προσωπικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αρχιερείς όλων των δογμάτων, μουσικοί και καθηγητές Εθνικής Σχολής Υγείας.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα προβλέπει η νέα δανεική σύμβαση από τις περικοπές μισθών και επιδομάτων θα μπει «ασπίδα» για τους χαμηλόμισθους των ειδικών μισθολογίων και θα επιδιωχθεί να μην υπάρξουν και νέες μειώσεις στις αποδοχές τους.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μειώσεις στις αποδοχές 195.000 εργαζομένων στο Δημόσιο"

Leave a reply