[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ερχεται τσεκούρι έως 20% στις συντάξεις
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Νέες μειώσεις που θα φτάνουν από 10% έως και 20% στις επικουρικές συντάξεις, δηλαδή πάνω από 200 ευρώ έρχονται μέσω του νέου Μνημονίου. Παράλληλα μείωση της τάξεως του 20% θα γίνει και στις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και στην πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία. Η ισχύ των μειώσεων θα είναι αναδρομική από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Οι επόμενες περικοπές που αναμένονται θα γίνουν την άνοιξη και θα αφορούν στα εφάπαξ του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Στο υπουργικό Συμβούλιο τέθηκε το θέμα της εξειδίκευσης των τρόπων άντλησης των 300 εκ. ευρώ από τις συντάξεις, με το υπουργικό Συμβούλιο να καταλήγει ότι τα 100 εκατομμύρια θα αντληθούν από τις κύριες συντάξεις και τα 200 εκατομμύρια από τις επικουρικές.

Συγκεκριμένα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε πως το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ θα προέλθει από τη μείωση κατά 7% των συντάξεων του ΝΑΤ, ακόμα 50 εκατομμύρια ευρώ από τη μείωση κατά 20% των συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ για τους συνταξιούχους των Ταμείων των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.ά.), των τραπεζών και της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι δύο, ο στόχος όμως είναι να περικοπούν 200 εκατομμύρια. Στην πρώτη περίπτωση προβλέπεται μείωση κατά 15% για συντάξεις από 200 έως 300 ευρώ και κατά 20% για συντάξεις από 300 και άνω. Η μείωση αυτή θα αφορά μόνο τα ελλειμματικά επικουρικά ταμεία. Από την άλλη πλευρά για τις επικουρικές κάτω των 200 δεν θα υπάρξει μείωση.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μείωση κατά 10% για επικουρικές από 250 έως 300 ευρώ και 20% για 300 και άνω, με τη διαφορά ότι οι μειώσεις αυτές θα αφορούν όλα τα επικουρικά ταμεία.
Κι εδώ η περικοπή θα έχει αναδρομική ισχύ από 1-1-2012. Η μείωση των επικουρικών θα αφορά νυν και νέους συνταξιούχους και θα συνοδευτεί με την πλήρη ενοποίηση, διοικητική και ασφαλιστική, των 5 ταμείων επικουρικής ασφάλισης μισθωτών (ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΙΤ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΤ) και των αντίστοιχων κλάδων και αυτοτελών τομέων.

Η ενοποίηση προβλέπεται να γίνει τον Ιούλιο και θα έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση της σχετικής
αναλογιστικής μελέτης. Παράλληλα θα ακολουθήσει και μείωση του διοικητικού προσωπικού στο νέο ενιαίο Ταμείο κατά τουλάχιστον 30%.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ερχεται τσεκούρι έως 20% στις συντάξεις"

Leave a reply