[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ποδαρικό στον Μάρτη με μισθούς 586 ευρώ...
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ποια άνοιξη, ακόμη πιο βαρύς χειμώνας…


Από την 1η Μαρτίου, που τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το μνημόνιο, η μείωση του κατώτατου μισθού έως και 22% στα 600 ευρώ είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη.

Επίσης μπορούν να μειωθούν μετά την εκπνοή της τρίμηνης μετενέργειας και οι αμοιβές που ορίζονται από τις κλαδικές συμβάσεις. Κύκλοι του υπουργείου αποσαφήνισαν ότι οι μειώσεις δεν συντελούνται αυτόματα ούτε είναι υποχρεωτικές.

Μαζί με τον εισαγωγικό μισθό του κλάδου διασώζονται οι ωριμάνσεις (οι οποίες «παγώνουν») καθώς και το επίδομα παιδιού, σπουδών και βαρέων και ανθυγιεινών.

Αυτοί οι όροι της κλαδικής σύμβασης, ακόμα και αν έχει λήξει, συνοδεύουν την αμοιβή μέχρις ότου αλλάξουν με την υπογραφή μιας νέας επιχειρησιακής ή ατομικής σύμβασης. Πάντως σε ένα έτος, σύμφωνα με το μνημόνιο, παύει να ισχύει υποχρεωτικά και η τελευταία κλαδική σύμβαση, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε βίαιη ανατροπή σε όλα τα μισθολογικά επίπεδα.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν εκδοθεί οι πρώτες εγκύκλιοι που θα αποσαφηνίζουν τα θέματα των μισθολογικών μειώσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι απώλειες στα έσοδα των Ταμείων από την ανεργία και τη μείωση μισθών θα ξεπεράσουν τα 4,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι περικοπές 12% στις κύριες συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ αφορούν κατά 42% συντάξεις του Δημοσίου, κατά 62,9% του ΟΤΕ, κατά 76,5% της ΔΕΗ, κατά 56,9% του ΗΣΑΠ και μόνο κατά 4,4% αφορούν στον «καθαρό» ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε εδώ http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=178771 αναλυτικό ρεπορτάζ για τις περικοπές στις συντάξεις και κατεβάστε το πλήρες περιεχόμενου του νομοσχεδίου και της αιτιολογικής έκθεσης.
Οι μειώσεις και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις θα γίνουν αναδρομικά από τον Ιανουάριο, αρχής γενομένης από τη σύνταξη του Μαΐου. Όπως φαίνεται, όμως, αρκετοί συνταξιούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι οι συντάξεις τους έχουν ήδη υποστεί άλλου είδους «χαράτσια».

Τέλος, η διοίκηση του ΙΚΑ–ΕΤΑΜ ενημερώνει τους συνταξιούχους του Ταμείου ότι οι μειώσεις στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων στις 22 Φεβρουαρίου (σύνταξη μηνός Μαρτίου) οφείλονται αφενός στην παρακράτηση της μηνιαίας Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης βάσει του άρθρου 29 του Ν.3986/2011 και αφετέρου στον φόρο με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα που θεσπίστηκε με τον Ν.4024/2011, σύμφωνα με τον οποίο μειώθηκε το αφορολόγητο του πρώτου κλιμακίου από 01/01/2012.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ποδαρικό στον Μάρτη με μισθούς 586 ευρώ..."

Leave a reply