[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ρύθμιση για δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Aνακούφιση θα φέρει στους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων η διάταξη που πρόκειται να φέρει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η νέα ευνοϊκή ρύθμιση προβλέπει πως πλέον η παρακράτηση της δόσης θα είναι στα 3/10 του μισθού, από τα 6/10 που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα για τους υπόλοιπους πολίτες, που έχουν λάβει δάνεια από τράπεζες, και δυσκολεύονται να πληρώσουν τις δόσεις, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «έχουμε συμφωνήσει με Τράπεζες σύστημα διευθέτησης ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα».

Mιλώντας στη Βουλή ο κ.Βενιζέλος για το θέμα είπε:

«Έχουμε ψηφίσει διάταξη που προβλέπει ότι μειώνονται οι δόσεις γι' όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους δανειολήπτες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και επίκειται η έκδοση της απόφασής μου, με την οποία θα μειωθεί δραστικά η παρακράτηση από το μηνιαίο μισθό, ο οποίος μειώθηκε λόγω του ενιαίου μισθολογίου και η παρακράτηση θα μειωθεί στο μισό.

Αντί η παρακράτηση να είναι 6/10 του μισθού θα είναι 3/10 του μισθού. Και αν υπάρχουν δύο μισθωτοί στην οικογένεια ή άλλα έσοδα στο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, πέραν του ενός μισθού από το Δημόσιο, τότε η δόση συνολικά, πέρα από την παρακράτηση, δεν θα υπερβαίνει τα 4/10 του οικογενειακού μηνιαίου εισοδήματος.

Έχω πει κατ' επανάληψη για όσους με παρακολουθούν ότι για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες που οφείλουν δόσεις στεγαστικών δανείων σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και όλα τα ελληνικά τραπεζικά Ιδρύματα έχουμε συμφωνήσει ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα, γιατί και οι τράπεζες θέλουν να έχουν τα δάνειά τους ενήμερα και γι' αυτό τα διακανονίζουν και τα επαναδιακανονίζουν, ώστε τα δάνεια να μη θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα, να μην έρχονται στο κόκκινο, γιατί αυτό υποβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο της ίδιας της τράπεζας. Και η ίδια η τράπεζα έχει συμφέρον να μην υποβαθμίζεται το χαρτοφυλάκιό της.

Έχουν διευθετηθεί 750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά. Παρακολουθούμε στο Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κάθε βδομάδα την πορεία των διακανονισμών, ώστε να εξυπηρετούνται στην πράξη οι περισσότεροι απ' αυτούς που έχουν πρόβλημα. Εάν κάποιος έχει πρόβλημα, αυτό, εφόσον το πληροφορούμαστε επεμβαίνουμε ώστε να μην αφήσουμε καμία κατηγορία αρρύθμιστη. Οι τράπεζες έχουν –επαναλαμβάνω- κάθε λόγο να ακολουθούν αυτήν την πρακτική».


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ρύθμιση για δημοσίους υπαλλήλους που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο"

Leave a reply