[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Με 8 νεα μέτρα, κάθε ημέρα, αλλάζουν για πάντα τη ζωή μας μέσα σε 10 ημέρες
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικα το αργότερο ως την προκήρυξη των εθνικών εκλογών θα πρέπει να έχει κλείσει η οικονομική πολιτική για όλη την περίοδο 2012 -2015, ενώ απαιτούνται μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες να υπογραφούν 79 υπουργικές αποφάσεις, ως προαπαιτούμενα για τη νεα δανειακή σύμβαση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», το πακέτο των προαπαιτούμενων (prior actions) και των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την Τρόικα, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, οι δανειστές μας απαιτούν σε μια εβδομάδα -ως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου- την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης και την ενεργοποίηση του PSI.

Τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνουν: Υπογραφή υπουργικών αποφάσεων, έκδοση εγκυκλίων ώστε να καταργηθούν οι μετενέργειες στις συμβάσεις εργασίας που έχουν λήξει ή λήγουν, κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις, πάγωμα των ωριμάνσεων σε όλες τις ιδιωτικές συμβάσεις, και κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας.

Για τα ζητήματα που αφορούν στις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και τις περικοπές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις θα κατατεθεί στην βουλή εφαρμοστικός νόμος. Σε αυτόν θα υπάρξει και ρητή διάταξη για την αναδρομική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο από 1ης Νοεμβρίου του 2011.

Ως το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να εκδοθούν όλες οι αποφάσεις προκειμένου να τεθούν σε εκκαθάριση ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ και άλλοι φορείς του δημοσίου. Επίσης να εκδοθούν εγκύκλιοι για την πλήρη απελευθέρωση 20 κλειστών επαγγελμάτων.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Με 8 νεα μέτρα, κάθε ημέρα, αλλάζουν για πάντα τη ζωή μας μέσα σε 10 ημέρες"

Leave a reply