[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σκιές και σιωπή στο Μέγαρο Μαξίμου- Αρχίζει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Σε λίγο αναμένεται να αρχίσει το κρίσιμο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς κατευθύνεται ήδη προς το Μέγαρο Μαξίμου και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αφού διάβασε το μεταφρασμένο Μνημόνιο, θα παραστεί τελικά στη σύσκεψη παρά τις «απειλές» του για το αντίθετο.


Έντονος προβληματισμός επικράτησε σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ για το νέο Μνημόνιο μετά τη μελέτη του 50σελιδου υπομνήματος που πήραν οι πολιτικοί αρχηγοί στα χέρια τους από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί η άποψη ότι τα νέα μέτρα θα διαλύσουν την κοινωνική συνοχή και είναι πολύ δύσκολο να πειστεί η εκλογική βάση για την αναγκαιότητά τους.

Όλα δείχνουν ότι τη τελική απόφαση θα την λάβει ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου ο οποίος διεξήγαγε γύρο συζητήσεων με στενούς του συνεργάτες. Κατά τη σύσκεψη υπήρξε ενημέρωση, εξέταση και αξιολόγηση των τεχνικών ζητημάτων του σχεδίου από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Ευ. Βενιζέλο και Γ. Κουτρουμάνη.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα στη Συγγρού. Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν διαπιστώσει ότι το κείμενο υπερβαίνει πολλές από τις «κόκκινες» γραμμές που έχει θέσει το κόμμα. Και εκεί δεν είναι καθαρή, μέχρι στιγμής, η στάση την οποία θα κρατήσει ο πρόεδρος του κόμματος ο οποίος δέχεται πιέσεις και από τα συνδικαλιστικά στελέχη.

Πέραν του κ. Σαμαρά, οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, τομεάρχης ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας, Γιάννης Μουρμούρας, υφυπουργός Οικονομικών και Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ, μελέτησαν κατά μόνας αντίγραφα του κειμένου και σημειώνουν τις παρατηρήσεις και τι ενστάσεις τους. Κατόπιν, διεξήχθη σύσκεψη υπό τον Α. Σαμαρά, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις με τις οποίες ο Πρόεδρος της ΝΔ θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί και στον ΛΑΟΣ για τις απαιτήσεις της τρόικας με τον πρόεδρο του κόμματος να απαιτεί το μεταφρασμένο κείμενο προκειμένου να το μελετήσει και να αποφασίσει τη θέση που θα κρατήσει στη κρίσιμη σύσκεψη.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σκιές και σιωπή στο Μέγαρο Μαξίμου- Αρχίζει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών"

Leave a reply