[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ> Φωνές αντίστασης στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Τον Ελληνογάλλο ντοκιμαντερίστα Αγγελο Αμπάζογλου και τον πολυβραβευμένο εκπρόσωπο του πολιτικού ντοκιμαντέρ από το Ισραήλ Εγιάλ Σιβάν, αναδεικνύει το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα, που θα γίνει 9-18 Μαρτίου.


«Αqabat Jaber: Passing Τhrough» του Εγιάλ Σιβάν
«Αqabat Jaber: Passing Τhrough» του Εγιάλ Σιβάν

Τον Ελληνογάλλο ντοκιμαντερίστα Αγγελο Αμπάζογλου και τον πολυβραβευμένο εκπρόσωπο του πολιτικού ντοκιμαντέρ από το Ισραήλ Εγιάλ Σιβάν, αναδεικνύει το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα, που θα γίνει 9-18 Μαρτίου. Οι δύο δημιουργοί θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους στο κοινό και να συζητήσουν μαζί του για τις εμπειρίες τους πίσω από τις κάμερες.

Στο σινεμά του Αγγελου Αμπάζογλου διασταυρώνονται πολιτισμικά στοιχεία των λαών της Μεσογείου, όπως έχουν καταγραφεί στο χρωμόσωμα του ίδιου του δημιουργού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τελευταία του ταινία «Mustafa's Sweet Dreams» , η οποία προβάλλεται την επόμενη εβδομάδα στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Ανάμεσα στα έργα του δημιουργού που έκαναν αίσθηση στο εξωτερικό, είναι και το «Εγκλημα στην αρχαία αγορά», το βραβευμένο «Τα δυο αύριο», το «Ελαιόλαδο, λίγο νερό, μια ξεφλουδισμένη ντομάτα».

Στην πρώτη γραμμή
Στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα προβληθούν επίσης το ντοκιμαντέρ «Βασίλης Ζαχάρωφ, ο Μυστηριώδης Ελληνας της Ευρώπης» αλλά και το «Καλημέρα κύριε Μάρσαλ». Από τις σπουδαιότερες κινηματογραφικές φωνές αντίστασης διεθνώς, ο Ισραηλινός ντοκιμαντερίστας, συγγραφέας και θεωρητικός Εγιάλ Σιβάν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κριτικής που αναφέρεται στο κράτος του Ισραήλ. Μεταξύ των ταινιών του που θα προβληθούν στη Θεσσαλονίκη είναι το «Aqabat Jaber: Passing Through» και το «Route 181, Fragments of a journey in Palestine-Israel».


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ> Φωνές αντίστασης στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ"

Leave a reply