[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΑΕΚ: Δίνει μάχη για να αποφύγει τριετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Ενωση είναι αναγκασμένη να μην σκέφτεται μόνο το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ
ΑΕΚ: Δίνει μάχη για να αποφύγει τριετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό
Στην ΑΕΚ προετοιμάζονται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχοντας στο μυαλό τους τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο


Λίγες ώρες πριν από τη σκληρή δοκιμασία με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, η πολύπαθη ΑΕΚ «διχάζεται» μεταξύ της προετοιμασίας του αγωνιστικού τμήματος (τα νέα είναι ενθαρρυντικά ως προς τη συμμετοχή του Τραϊανού Δέλλα, που δείχνει να ξεπερνά τις ενοχλήσεις στο ισχίο) και της επικείμενης απολογίας των διοικούντων της, που έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις στην UEFA στις 16 Φεβρουαρίου αντιμετωπίζοντας τη δαμόκλειο σπάθη του τριετούς αποκλεισμού από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και (δευτερευόντως) του προστίμου 150.000 ευρώ που έχει προτείνει ο εισαγγελέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η ΑΕΚ χρειάζεται χρήματα (πολλά χρήματα) και τα θέλει εδώ και τώρα! «Το ταμειακό πρόβλημα της ΠΑΕ είναι τεράστιο. Ως το τέλος της σεζόν η ΑΕΚ κανονικά θα πρέπει να έχει βρει τις απαντήσεις σε υποχρεώσεις 18 εκατ. ευρώ εφόσον θέλει να έχει καθαρή θέση για την επόμενη ημέρα της. Τα 7 από αυτά αντιστοιχούν στο δάνειο που πάρθηκε από τη Morgan Stanley όπου οι μετοχές της ΑΕΚ είναι ακόμα ενεχυριασμένες. Από εκεί οφείλουν να ξεκινήσουν οι μέτοχοι, τελειώνοντας γρήγορα με αυτό το θέμα», δήλωσε προ ημερών στο «Βήμα» ο κ. Ανδρεάς Δημητρέλος, αντικαταστάτης του κ. Σταύρου Αδαμίδη στον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ.

«Το δεύτερο βήμα πρέπει να είναι η άμεση χρηματοδότηση της ομάδας. Οι άμεσα απαιτητές υποχρεώσεις ώστε να πάρουμε το πράσινο φως από την UEFA ανέρχονται σε 8 εκατ. ευρώ. Αμφιβάλλω ότι θα δοθούν τα χρήματα αυτά από τους μετόχους, αλλά πρέπει τουλάχιστον να μπει στα ταμεία ένα σημαντικό ποσό. Ωστε να πάρουμε τις απαιτούμενες υπογραφές και να πάμε στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία προσπαθώντας να πείσουμε ότι είμαστε σε διαδικασία εξυγίανσης», είχε συμπληρώσει ο δικηγόρος, που ανέλαβε τη διοίκηση (το είχε κάνει και το 2004) ως τις 30 Ιουνίου, ούτως ώστε να μην οδηγηθεί η Ενωση στο Πρωτοδικείο.

Είναι προφανές πως η ΑΕΚ εξαρτάται αποκλειστικά από τους μετόχους της. Απολογείται στις 16 Φεβρουαρίου για χρέη 21 εκατ. ευρώ και για να μειωθεί αυτό το τεράστιο ποσό, θα πρέπει να βρεθεί λύση με το δάνειο _ ή έστω να διακανονιστεί προσωρινά _της «Morgan Stanley» (7 εκατ. ευρώ), να βάλουν οι μέτοχοι άλλα 3-4 εκατ. ευρώ και να ακολουθήσει παρέχοντας άλλα 3 εκατ. ευρώ, που όπως υποστηρίζει τα έχει βρει, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ντέμης Νικολαϊδης, ο οποίος προ ημερών δημοσιοποίησε το σχέδιο σωτηρίας, που έχει εκπονήσει για την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αν βρεθούν αυτά τα χρήματα (πολλοί αμφιβάλλουν) το χρέος των 21 εκατ. ευρώ θα πέσει στα 7-8 εκατ. ευρώ και με αυτό τον τρόπο η UEFAενδέχεται να πειστεί ότι ο ελληνικός σύλλογος βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης δίνοντας παράταση στην ΑΕΚ ως τον Ιούνιο, οπότε και η διοίκηση του Δικεφάλου θα πρέπει να αποδείξει εκ νέου ότι χαμήλωσε το χρέος ακόμη περισσότερο.

Αν συνυπολογίσουμε, πάντως, το γεγονός η UEFA έκανε δύο προειδοποιήσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο και εντεύθεν χωρίς να λάβει απάντηση, καθώς και την υφέρπουσα φημολογία ότι τον περασμένο Απρίλιο ο ελληνικός σύλλογος απέστειλε στοιχεία στηνUEFA, που λέγεται ότι κατόπιν ελέγχου απεδείχθησαν ψευδή, γίνεται αντιληπτό ότι διοικούντες και μέτοχοι της ΑΕΚ βρίσκονται μπροστά σε έναν φρικτά δύσκολο γρίφο, που αν δεν φροντίσουν ώστε να λυθεί, θα μείνουν στην ιστορία ως εκείνοι που έσπρωξαν την Ενωση στον γκρεμό...


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΑΕΚ: Δίνει μάχη για να αποφύγει τριετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό"

Leave a reply