[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η συγγνώμη της Μέρκελ για τον χαμένο Ελληνα μετανάστη
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«Συγγνώμη» από τις οικογένειες των δέκα θυμάτων - μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας, ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης από το Μόναχο, οκτώ Τούρκοι και μια Γερμανίδα αστυνομικός - της νεοναζιστικής οργάνωσης «Προστασία της πατρίδας» που δολοφονήθηκαν κατά την περίοδο 2000-2007 στη Γερμανία ζήτησε η Καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, σε μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής του Βερολίνου.


Από φετινή αντιφασιστική διαμαρτυρία στη Δρέσδη, την επέτειο (φέτος ήταν η 67η) από την ισοπέδωση της οποίας, εκμεταλλεύονται κάθε χρόνο νεοναζιστικές και ακροδεξιές ομάδες για να παρελάσουν προκλητικ
Από φετινή αντιφασιστική διαμαρτυρία στη Δρέσδη, την επέτειο (φέτος ήταν η 67η) από την ισοπέδωση της οποίας, εκμεταλλεύονται κάθε χρόνο νεοναζιστικές και ακροδεξιές ομάδες για να παρελάσουν προκλητικά σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η κυρία Μέρκελ, ντυμένη στα μαύρα, στάθηκε δίπλα στα δέκα κεριά που έκαιγαν για τα θύματα, διάβασε ένα-ένα τα ονόματά τους και απολογήθηκε στις οικογένειές τους, τόσο για το γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα τα εγκλήματα είχαν αποδοθεί σε συγγενείς όσο και για το γεγονός ότι η εξιχνίαση δεν έγινε παρά τον περασμένο Νοέμβριο, έπειτα από μια σειρά τυχαίων αποκαλύψεων.

Η Καγκελάριος, ενώπιον των συγγενών των θυμάτων και 1200 επίσημων προσκεκλημένων, πολιτικών, διπλωματών και ακαδημαϊκών, έκανε λόγο για μια «επίθεση εναντίον της Γερμανίας», αλλά και για μια «ντροπή της Γερμανίας» που δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ και υποσχέθηκε ότι οι αρχές καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και κοινοβουλευτική έρευνα σχετικώς με τις καθυστερήσεις και τα λάθη που είχαν ως αποτέλεσμα η οργάνωση να δρα ανενόχλητη επί χρόνια, ενώ το γερμανικό κράτος έχει καταβάλει ως αποζημίωση περί τα 10.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια.

Εκ μέρους των οικογενειών, στην εκδήλωση μίλησαν ο πατέρας και η κόρη δύο εκ των θυμάτων. Ο πρώτος περιέγραψε πώς ο 21χρονος γιος του πέθανε στα χέρια του, μέσα στο Ίντερντ καφέ που διηύθυνε στο Κάσελ, ενώ η 25χρονη δασκάλα Σεμιγιά Σιμσέκ από την Νυρεμβέργη, κόρη του πρώτου θύματος, αναφέρθηκε στο πώς είναι να χάνεις τον πατέρα σου και να θεωρείται ύποπτη η μητέρα σου, τόνισε ότι, γεννημένη στην Γερμανία και φοιτώντας σε γερμανικό σχολείο, δεν είχε αναρωτηθεί ποτέ εάν έχει «ενταχθεί» στη γερμανική κοινωνία και αναρωτήθηκε «είναι η Γερμανία το σπίτι μου;», για να απαντήσει η ίδια «ναι».

Η γερμανίδα καγκελάριος περπατά δίπλα στα αναμμένα κεριά κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα θύματα του νεοναζισμού. Ενώπιον ακροατηρίου 1200 ατόμων χαρακτήρισε τις ακροδεξιές επιθέσεις πλήγμα για τ
Η γερμανίδα καγκελάριος περπατά δίπλα στα αναμμένα κεριά κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα θύματα του νεοναζισμού. Ενώπιον ακροατηρίου 1200 ατόμων χαρακτήρισε τις ακροδεξιές επιθέσεις πλήγμα για τη χώρα: «Εριξαν ντροπή στη Γερμανία».

Η δράση της ομάδας των νεοναζιστών που με έδρα το κρατίδιο της Θουριγγίας, τρομοκρατούσε και δολοφονούσε μετανάστες ανενόχλητη για μια ολόκληρη δεκαετία και μάλιστα κάτω από τη μύτη των γερμανικών Αρχών, αποκαλύφθηκε...τυχαία τον περασμένο Νοέμβριο, παρότι οι αρχές γνώριζαν καλά τους εμπλεκομένους.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η συγγνώμη της Μέρκελ για τον χαμένο Ελληνα μετανάστη"

Leave a reply