[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το καθεστώς Άσαντ σφυροκοπά τη Χομς για τέταρτη ημέρα
Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Συριακές στρατιωτικές δυνάμεις βομβαρδίζουν εκ νέου από νωρίς το πρωί της Τρίτης την πόλη Χομς, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 15 άμαχοι και τέσσερις στρατιωτικοί να χάσουν τη ζωή τους.

"Οι βομβαρδισμοί επικεντρώνονται και πάλι στο Μπαμπ Αμρο. Ένας γιατρός προσπάθησε να μπει το πρωί στη συνοικία, αλλά άκουσα ότι τραυματίσθηκε", δήλωσε ο Μοχάμαντ αλ-Χάσαν, ένας ακτιβιστής από τη Χομς, στο Ρόιτερς μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

"Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και όλες οι επικοινωνίες με την περιοχή έχουν κοπεί", πρόσθεσε.

Εκατοντάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των επιθέσεων κατά θέσεων αντικαθεστωτικών. Μόνο τη Δευτέρα, εκατό άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι στη Χομς.


Οι Αρχές της Συρίας αρνούνται ότι πραγματοποίησαν επιθέσεις σε σπίτια και δηλώνουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν "δεκάδες τρομοκράτες" στη Χομς.

Το συριακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα συνεχίσει τις "επιχειρήσεις" εναντίον "τρομοκρατικών ομάδων" στη Χομς μέχρις ότου αποκατασταθούν "η ασφάλεια και η τάξη". Σύμφωνα με το υπουργείο, "οι ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες διέπραξαν τις τελευταίες εβδομάδες άγρια εγκλήματα που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες αθώους".

Οι επιθέσεις του στρατού συνεχίζονται εδώ και τέσσερις ημέρες στην πόλη Χομς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν κινηθεί περίπου στο ένα χιλιόμετρο απόσταση από τα σημεία των βομβαρδισμών, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχίες για μια επιχείρηση εδάφους.

Οι κάτοικοι θάβουν τους νεκρούς τους τη νύχτα, προκειμένου να προστατευθούν από τυχόν ελεύθερους σκοπευτές.

Εν μέσω του σφοδρού βομβαρδισμού της Χομς, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν το κλείσιμο της πρεσβείας τους στη Δαμασκό και την απόσυρση όλων των διπλωματών τους από τη Συρία.

Στη Συρία μετέβη ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είχε συνάντηση με το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το καθεστώς Άσαντ σφυροκοπά τη Χομς για τέταρτη ημέρα"

Leave a reply