[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών με κοινές μετοχές και αναστολή δικαιώματος ψήφου για τρία χρόνια
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με κοινές μετοχές και αναστολή του δικαιώματος ψήφου για τρία χρόνια θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μετά το PSI.

Το σχέδιο προβλέπει ότι το Δημόσιο θα στηρίξει τις τράπεζες με κοινές μετοχές με αναστολή του δικαιώματος ψήφου για τρία χρόνια, με εξαίρεση ορισμένες περιπτώσεις (προβληματικών πιστωτικών ιδρυμάτων) για τις οποίες το δικαίωμα ψήφου θα ισχύει από την αρχή.

Με αυτή την απόφαση δίδεται στους ιδιώτες μετόχους των ιδιωτικών τραπεζών περιθώριο τριών ετών για να αποπληρώσουν τη συμμετοχή του Δημοσίου και να μπορέσουν να διατηρήσουν τις τράπεζες υπό τον έλεγχό τους.

Παραλλήλως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δάνεια ύψους περίπου 11 δισ. ευρώ που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στον ΟΣΕ, τον ΟΑΣΑ, την ΕΑΣ και την ΕΑΒ θα ενταχθούν στη ρύθμιση του PSI.

Τα συγκεκριμένα δάνεια κρίνονται επισφαλή. Στη ρύθμιση θα μπουν 5 δισ. ευρώ μεσοπρόθεσμα δάνεια , 4,8 δισ. ευρώ ομολογιακά, και 1,24 δισ. ευρώ άλλα δάνεια (κεφαλαίου κίνησης κλπ.). Υπάρχουν δύο εκδοχές: είτε θα μπουν εξαρχής στη διαδικασία του PSI και θα «κουρευτούν» κατά 50% είτε θα ενταχθούν στη διαδικασία που θα «τρέξει» μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος και της Blackrock.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών με κοινές μετοχές και αναστολή δικαιώματος ψήφου για τρία χρόνια"

Leave a reply