[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
1.084.668 σβησμένες λαμπάδες της Λαμπρής
Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 Posted by -

Πάσχα Ελλήνων ανέργων το φετινό. Με τα κόκκινα αυγά, το αρνάκι στις σούβλες, τα κοκορέτσια και τις λαδόκολλες, αλλά χωρίς δουλειά. Αν ένας αριθμός μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μία χώρα τότε οι 1.084.668 άνεργοι Ελληνες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Κάθε 24ωρο και 1.000 νέοι άνεργοι.

Ολοι αυτοί που θα πάνε στην Εκκλησία για να προσκυνήσουν, θα ανάψουν το κεράκι τους, θα κάνουν τον σταυρό τους, θα κρατήσουν ίσια τη λαμπάδα στο χέρι του παιδιού τους αλλά μέσα τους σβήνει η ελπίδα. Οι πιο τυχεροί θα κάτσουν σε τραπέζι με τον παραδοσιακό οβελία την επομένη-άλλοι θα δουν το σούβλισμα από τηλεοράσεως-θα τσουγκρίσουν τα ποτήρια αλλά το χαμόγελο θα είναι παγωμένο. Οσο για την ευχή των συγγενών και φίλων, η ίδια που τους είχαν δώσει όταν τελείωσαν το σχολείο ή το πανεπιστήμιο: «Αντε και με μία καλή δουλειά» και ας έχουν περάσει τα 30, τα 40, τα 50.

Η άνεργη Ελλάδα του 21,8% κάνει Πάσχα φέτος με το επίδομα των 360ευρώ. Του χρόνου χωρίς επίδομα. Ενας στους δύο νέους έως 24ετών έχει στο πορτοφόλι του κάρτα ανεργίας. Το 28,7% σε ηλικίες μέχρι 34ετών δεν βρίσκει δουλειά. Ποιος θα κάτσει σε μία χώρα στην οποία δημοσιεύονται μόνο μικρές αγγελίες πωλήσεων και όχι προσφοράς εργασίας;

Του χρόνου τέτοιες μέρες θα μιλάμε για 1,5εκατ ανέργους, πιο ύστερα για 2 εκατ. και μετά για οριστικό «λουκέτο» σε μία κοινωνία που τα προσωπικά δράματα είναι καθημερινότητα. Μέτρα για κόψιμο μισθών και συντάξεων είδαμε. Μέτρα για νέους φόρους για χαράτσια πληρώσαμε. Μέτρα παντού και πουθενά μια στοιχειώδης πρόβλεψη για την ανεργία.

Είμαστε πολύ κοντά σε ακόμα μία ευρωπαϊκή πρωτιά. Να περάσουμε την Ισπανία και να καθήσουμε αναπαυτικά στον ευρωπαϊκό θρόνο των πρωταθλητών της ανεργίας. Δανεισμένοι μέχρι τα δισεγγόνα μας, με μισθούς πείνας και άνεργο το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας το μόνο που απομένει να αναφωνήσουμε είναι «Καλή Ανάσταση»!

-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "1.084.668 σβησμένες λαμπάδες της Λαμπρής"

Leave a reply