[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού στη Ρώμη
Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 Posted by -

Στην κεντρική πλατεία της Ρώμης «Σάντι Απόστολι» ολοκληρώνεται το μεσημέρι, η κεντρική διαδήλωση διαμαρτυρίας των τριών μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων -Cigl Cisl και Uil- που κήρυξαν, σήμερα, οκτάωρη γενική απεργία, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Κύρια αιτία της κινητοποίησης ήταν η μεταρρύθμιση των συντάξεων και της αγοράς της εργασίας, που διευκολύνει τις απολύσεις.

Η απεργία αφορά και τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς σύνταξη, για διάστημα μέχρι και πέντε χρόνων, τουλάχιστον 60.000 εργαζόμενοι που είχαν δεχθεί, τους περασμένους μήνες, την «εθελούσια έξοδο» η οποία τους προτάθηκε από διάφορες επιχειρήσεις (ιταλικά ταχυδρομεία, εταιρίες τηλεπικοινωνιών κλπ.) σταματώντας να δουλεύουν.

Συνεργάτες της υπουργού εργασίας Έλσα Φορνέρο, έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ότι πρόκειται, πιθανότατα, να διατίθενται τρία δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μέχρι το 2017, για να παρασχεθεί επαρκής οικονομική κάλυψη.

Κύρια συνθήματα των σημερινών κινητοποιήσεων ήταν «Έλσα μην κλαις, κλαίμε ήδη εμείς και είμαστε πάρα πολλοί», «Μόντι -Φορνέρο, δεν θα μας πάτε στο νεκροταφείο» και «Η αξιοπρέπειά μας δεν γνωρίζει μεταρρυθμίσεις».

Στο μεταξύ, τα επίσημα στοιχεία που αφορούν την βιομηχανική παραγωγή, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της οικονομικής ύφεσης που πλήττει τη χώρα. Τον περασμένο Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2011, σημειώθηκε πτώση 6,8%. Οι αρνητικότερες επιδόσεις, παρατηρήθηκαν στον τομέα χημικών προϊόντων (- 14%), πώλησης αυτοκινήτων (- 11,2%), και στα κύρια καταναλωτικά αγαθά (- 10%).


-

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού στη Ρώμη"

Leave a reply