[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Σύνταγμα αποικίας ή κυρίαρχης χώρας το διακύβευμα
Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την καταγγελία ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν «να φτιάξουν ένα Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των πιστωτών» έκανε με σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας.

Με αφορμή τις προτάσεις που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν δεσμευθεί με την υπογραφή τους να κάνουν συνταγματική επιταγή το «πρώτα οι δανειστές και μετά η κοινωνία» να συνταγματοποιήσουν το Σύμφωνο Μέρκελ- Σαρκοζί για την Ευρώπη, αλλά και το νέο Ταμείο, τον ειδικό λογαριασμό, όπου θα πηγαίνουν τα χρήματα από τους φόρους και από τα δάνεια, με προτεραιότητα στους πιστωτές και μετά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Με πρόσχημα προτάσεις για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, φανερώνουν τις πραγματικές τους προθέσεις, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι «να φτιάξουν ένα Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των πιστωτών, με μια συγκυβέρνηση όπου ενδεχομένως ο κ. Σαμαράς να είναι πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος υπουργός του».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «δεν θα τους περάσει όμως. Οι λαοί της Ευρώπης θα σπάσουν τον άξονα Μέρκελ- Σαρκοζί, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός τον μνημονιακό άξονα Σαμαρά- Βενιζέλου και στις 6 Μάη ο λαός θα δώσει εντολή για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας και ένα Σύνταγμα που θα υπερασπίζεται την κοινωνία, τη λαϊκή κυριαρχία και θα βαθαίνει τη δημοκρατία. Ένα Σύνταγμα που θα δεσμεύει τις κυβερνήσεις να βάζουν πάνω απ΄ όλα την κοινωνία και τις δικές της ανάγκες και έπειτα τους δανειστές, έπειτα τους πιστωτές».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα αυτών των εκλογών, δηλαδή αν θα έχουμε ένα Σύνταγμα μιας χώρας- αποικίας ή ένα Σύνταγμα μιας κυρίαρχης χώρας και κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην αφήσει αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Σύνταγμα αποικίας ή κυρίαρχης χώρας το διακύβευμα"

Leave a reply