[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
"Η χρεοκοπία του Νότου θα κόστιζε 1 τρισ. ευρώ"
Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Η κρίση του ευρώ θα μπορούσε να στοιχίσει στη Γερμανία περίπου ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, υπολογίζει ο πρόεδρος του IfO Χανς Bέρνερ Ζιν, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη της εξόδου της Ελλάδας από την ΟΝΕ.

«Το ποσό των 80 δισ. ευρώ για την Ελλάδα που θα χαθεί είναι πολύ μικρό σε σχέση με το ποσό για το οποίο η Γερμανία έχει εγγυηθεί. Προκειμένου να σώσουμε το ευρώ έχουμε αναλάβει υψηλό ρίσκο» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Rheinische Post.

Ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου IfO του Μονάχου εκτιμά ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας η Γερμανία θα χάσει 600 δισ. ευρώ.

«Και εάν καταρρεύσει τελικά το ευρώ θα προστεθούν στις απώλειες άλλα 300 δισ. ευρώ από μη καταβαλλόμενες αξιώσεις προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Bundesbank). Συνολικά θα μπορούσαν να χαθούν περίπου ένα τρισεκατομμύριο ευρώ», προσθέτει ο οικονομολόγος.

Η Αθήνα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη

Ο κ. Ζιν επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του κοινού νομίσματος.

«Ήδη πριν από δύο χρόνια είπα ότι η Ελλάδα οφείλει προς το δικό της συμφέρον να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Με το ευρώ ως νόμισμα η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει την ανταγωνιστικότητα που χρειάζεται προκειμένου να βγει από την οικονομική ύφεση, προσθέτει ο γερμανός οικονομολόγος.

Υπενθυμίζεται ότι το ινστιτούτο IfO του Μονάχου εκπόνησε τον περασμένο Απρίλιο μελέτη σχετικά με τις συνέπειες της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη για την ίδια την χώρα αλλά και την Ευρώπη.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for ""Η χρεοκοπία του Νότου θα κόστιζε 1 τρισ. ευρώ""

Leave a reply