[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αρχή περικοπών με τις συντάξεις ΙΚΑ που θα καταβληθούν στις 22 Μαΐου
Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι αναδρομικές από τον Ιανουάριο θα παρακρατηθούν σε 8 μηνιαίες δόσειςΑπό τη σύνταξη του Ιουνίου που θα καταβληθεί στις 22 Μαΐου αρχίζει ο νέος γύρος μειώσεων στις συντάξεις του ΙΚΑ.

Οι αναδρομικές περικοπές που αφορούν τις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και τον Μάιο, θα παρακρατηθούν σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη Ιουνίου μέχρι και τη σύνταξη του Ιανουαρίου 2013.

Η εγκύκλιος του ΙΚΑ για την εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις

Εγκύκλιο με την οποία παρέχονται γραπτές οδηγίες προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών του ΙΚΑ για την εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων απέστειλε η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Στην εν λόγω εγκύκλιο επαναλαμβάνονται οι οδηγίες της προηγούμενης σχετικής εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία οι μειώσεις θα ισχύσουν από τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου 2012, ενώ οι αναδρομικές μειώσεις που αφορούν τις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και τον Μάιο του 2012 θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις επέρχεται μείωση κατά 12% των κύριων συντάξεων που είναι μεγαλύτερες από 1.300 ευρώ και των επικουρικών από 10% για τις συντάξεις έως 250 ευρώ και κατά 15% για τις συντάξεις από 250 έως 300 ευρώ.
STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αρχή περικοπών με τις συντάξεις ΙΚΑ που θα καταβληθούν στις 22 Μαΐου"

Leave a reply