[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι οικονομολόγοι της τρόικας και της συγκυβέρνησης απεδείχθησαν πολιτικοί απατεώνες!
Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι στυγνοί τοκογλύφοι της τρόικας ( ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ -φίλοι της Μέρκελ) που δέχτηκαν - ως υπέρτατη οικονομολογική πρόταση ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας την υπερβολική μείωση των μισθών και των συντάξεων (χωρίς κανένα άλλο μέτρο, πάταξης της πολιτικής διαφθοράς και της φοροκλοπής από αυτούς που η κυβέρνηση κάνει δώρο τους χαμηλούς μισθούς), αποδείχθηκαν κοινοί πολιτικοί απατεώνες. Πρέπει να γίνουμε Βουλγαρία στους μισθούς για να σώσουμε την οικονομία μας είπαν οι στυγνοί τοκογλύφοι, σύγχρονοι τύραννοι λαών. Ιδού όμως τι έπαθε η Βουλγαρία των φθηνών μισθών!

Μέσα σε τρία χρόνια η βουλγαρική οικονομία έχασε 400.000 θέσεις εργασίας, επιπλέον το σοβαρότατο πρόβλημα για τη Βουλγαρία είναι η φτώχεια αλλά και το άνευ προηγούμενου άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ των υψηλότερων και των χαμηλότερων αποδοχών στη χώρα. Αυτό που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι οι χαμηλοί μισθοί δεν φέρνουν ανταγωνιστικότητα και οικονομική ανάπτυξη επιβεβαιώνει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας των Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας Πλάμεν Ντιμιτρόφ.

Όπως δήλωσε ο Ντιμιτρόφ, «Η ανταγωνιστικότητα, που στηρίζεται στο χαμηλό κόστος της εργασίας, δεν έχει μέλλον». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας: «Η Βουλγαρία, όπως εξάλλου και όλη η Ευρώπη, χρειάζεται νέα οικονομική πολιτική με αυστηρά μέτρα καταπολέμησης της «γκρίζας οικονομίας», με επιβολή φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, με έμφαση στις προηγμένες τεχνολογίες, με κατάλληλη πληρωμή της εργασίας, με λογική χρήση των πόρων και των πρώτων υλών».

Μέσα σε τρία χρόνια η βουλγαρική οικονομία έχασε 400.000 θέσεις εργασίας, επιπλέον το σοβαρότατο πρόβλημα για τη Βουλγαρία είναι η φτώχεια αλλά και το άνευ προηγούμενου άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ των υψηλότερων και των χαμηλότερων αποδοχών στη χώρα.

Για την καλύτερη αντίληψη της κατάστασης που επικρατεί στην γειτονική χώρα σημειώνεται ότι για την ομαλή διαβίωση ενός ατόμου στη Βουλγαρία απαιτούνται 550 λέβα (περίπου 275 ευρώ) το μήνα, ενώ ο κατώτερος μισθός πρόσφατα αυξήθηκε από 270 λέβα (περίπου 135 ευρώ) σε 290 λέβα από την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, η Βουλγαρία αλλά και το σύνολο της Ε.Ε. πρέπει να συντονίζει τους ρυθμούς της ανάπτυξης της και την εισοδηματική πολιτική της με την ανάγκη για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης έναντι της Κίνας και των Η.Π.Α.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι οικονομολόγοι της τρόικας και της συγκυβέρνησης απεδείχθησαν πολιτικοί απατεώνες!"

Leave a reply