[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Φέκτερ: Δεν θα είχε νόημα μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε περισσότερες δυσκολίες, αφού η πρακτική εφαρμογή μιας αποχώρησης είναι πολύ περίπλοκη και δαπανηρή προειδοποίησε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ.

Σε δηλώσεις της στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, η κ. Φέκτερ υποστήριξε πως η έξοδος της χώρας από το ευρώ δεν θα είχε νόημα, καθώς ακόμη και μετά την αποχώρηση, θα πρέπει να ληφθούν τα ίδια μέτρα όπως και σήμερα, δηλαδή να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση, να υπάρξουν κίνητρα για την ανάπτυξη.
Όπως υποστήριξε η ίδια, με την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, θα υπάρξει μεσοπρόθεσμα ανάπτυξη, έστω και αν ο δρόμος είναι επώδυνος και βέβαια η τήρηση των όρων που έχουν συμφωνηθεί και είναι σαφείς, είναι προϋπόθεση για τη βοήθεια.

Χαρακτηριστικά η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως δεν έχει νόημα μια επιστροφή της Ελλάδας στην παλιά πρακτική, δηλαδή να παίρνει χρήματα χωρίς να δημιουργήσει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, χωρίς να καταφέρει να ανακάμψει από μόνη της, ενώ επισήμανε πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει αναπροσαρμοστεί δύο φορές και της έχει δοθεί χρόνος μέχρι το 2020.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Φέκτερ: Δεν θα είχε νόημα μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ"

Leave a reply