[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
"Μία ανάπτυξη μέσω πιστώσεων θα μάς φέρει πίσω"
Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα ότι απορρίπτει την ιδέα μίας οικονομικής ανάπτυξης που θα βασίζεται στη δημιουργία δημοσίου χρέους, εκτιμώντας ότι μία τέτοια πολιτική "θα μάς οδηγούσε πίσω στην έναρξη της κρίσης", κατά τη διάρκεια ομιλίας της ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου.

"Μία ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι σημαντική και αναγκαία...Μία ανάπτυξη μέσω πιστώσεων θα μάς έφερνε πίσω στην αρχή της κρίσης. Δεν το θέλουμε, δεν θα το κάνουμε", δήλωσε υπό τα χειροκροτήματα των Γερμανών βουλευτών.

Κατά την ομιλία της ενώπιον της κάτω Βουλής των γερμανικού κοινοβουλίου κατά την οποία η Γερμανίδα καγκελάριος εξέθεσε τις θέσεις της ενόψει της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 8 στις ΗΠΑ στις 18 και 19 Μαΐου, τόνισε ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα έχει σημαντική θέση στις συνομιλίες, κατά τις οποίες θα συζητηθούν τα "επόμενα μέτρα" δημοσιονομικής ανάταξης, καθώς και "τα μέτρα ανάπτυξης" που συζητούνται σήμερα στην Ευρώπη. Είναι οι δύο άξονες της στρατηγικής μας στην αντιμετώπιση της κρίσης, τόνισε.

Η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θεωρεί σημαντικό ο κάθε ένας να αποδεχθεί την ιδέα ότι "η έξοδος από την κρίση θα είναι μία μακρά διαδικασία" και ότι είναι αναγκαία η αντιμετώπιση ουσιαστικών προβλημάτων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως "μία καταστροφική υπερχρέωση" και "η έλλειψη ανταγωνιστικότητας".

Η επίλυση των προβλημάτων αυτών "δεν θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη", είπε, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for ""Μία ανάπτυξη μέσω πιστώσεων θα μάς φέρει πίσω""

Leave a reply